Els 29.200 ambaixadors d'Andorra

Comentaris

Andorra té avui una gran oportunitat. Té 29.200 ambaixadors disposats a explicar com han viscut la seva experiència com a clients d’un banc andorrà. És a dir, 29.200 persones que esperen una solució a la seva situació particular i a les quals ben poc els interessa conèixer l’origen o les motivacions de la intervenció en què s’han vist directament implicats. A tots aquests ambaixadors d’Andorra sols els interessa recuperar el seu capital i poder explicar-ho al seu entorn més pròxim, als seus familiars, als seus amics, als seus assessors legals o de tributs. 

I és en aquesta explicació, en aquesta informació facilitada de primera mà, de boca a orella, per tots i cadascun dels nostres ambaixadors, on ens juguem la imatge i el futur d’Andorra. No ens podem permetre que aquesta oportunitat se’ns escapi de les mans per lluites de poder internes, per interessos contraposats d’accionistes de BPA i Govern. A la fi, buscar l’origen del problema potser ens portarà a la solució. Però no necessàriament. I segur que no ens porta a la solució que els clients busquen. 

Els clients d’un banc en bona lògica solament volen recuperar el que és seu, i des de bon inici el Govern va assegurar que BPA era un banc líquid i solvent. I que tothom recuperaria els seus estalvis. Doncs bé, aquesta és la prioritat i el gran objectiu: donar satisfacció als nostres clients, als clients d’Andorra. Tot el que no sigui donar prioritat a aquest objectiu és enganyar-nos a nosaltres mateixos. Tots els sectors econòmics d’Andorra necessiten l’ajuda dels 29.200 ambaixadors. Mai no hem tingut una oportunitat tan evident i no ens podem permetre errors addicionals. La paciència dels clients és inversament proporcional a la dinàmica burocràtica que sembla imposar-se entre els responsables de la solució: el ministeri de Finances, l’INAF, l’AREB i els gestors de Vall Banc. 

Els nostres ambaixadors necessiten un missatge clar, simple i fàcil d’explicar. Necessiten entendre que Andorra és un país amb seguretat jurídica on no hi ha lloc a les arbitrarietats, on l’Estat actua sempre en el marc de lleis constitucionals, i on la legalitat és la norma per garantir les inversions dels nostres clients. Andorra ha gaudit els últims 30 anys d’un flux constant d’inversió estrangera en forma nous clients per les entitats financeres, aspecte que ha permès dinamitzar l’economia domèstica i finançar el 100% de les infraestructures que té el país. 

Ara que aquest flux de nous clients ha minvat fins pràcticament desaparèixer, cal trobar alternatives no poden venir del sector públic (no tenim capacitat d’endeutament), cal fomentar l’arribada a Andorra de nous inversors estrangers disposats a assumir el rol que assumien els antics clients del sector financer i per això cal que els nostres ambaixadors puguin vendre un país amb seguretat jurídica i respostes eficients de l’administració davant de les adversitats.

Comentaris

Trending