“Si a Espot li preocupa l'augment de l'IGI potser és perquè es compra molts rellotges cars”

Pere López ha respost les crítiques de Xavier Espot a la seva proposta de rebaixar l'IGI dels productes bàsics i apujar el tipus general que ha titllat de “fal·làcia” i de “mesures antisocials”

Espot escolta Pere López al debat electoral de la CEA
Espot escolta Pere López al debat electoral de la CEA

Pere López, candidat a cap de Govern de PS SDP +, ha defensat aquest dimecres a la tarda la mesura d'eliminar l'IGI sobre els productes bàsics tant d'alimentació com de neteja i higiene personal a canvi d'augmentar mig punt, fins al 5% el tipus general. Ho ha fet després que el cap de Govern en funcions i candidat de Demòcrates, Xavier Espot, hagi titllat la proposta de “fal·làcia” i de “mesura antisocial”. Ha valorat que si una acció així tira endavant “quan sumem tota la cistella de la compra acabarem pagant més tots, tinguem el salari més alt o més baix”.

López ha respost a Espot que cadascú sabrà quin és el seu pressupost, però en tot cas si està preocupat per la pujada del tipus general és potser “perquè es compra molts rellotges cars i es gasta molt en roba i a ell sí que li suposarà un encariment”. Ha afegit que “si la majoria de persones analitzen el seu pressupost familiar, destinen una part molt important als aliments, a la higiene i la neteja” i, per tant, “les despeses que augmentaran de preu suposen un percentatge molt inferior que les que disminueixen”.

El cap de llista socialdemòcrata ha explicat que es busca un efecte positiu sobre l'índex de preus al Consum, ja que els preocupa la inflació. En aquest sentit, també ha apuntat que en el programa també preveuen altres mesures com la rebaixa de tarifes de FEDA i Andorra Telecom i una bonificació en els hidrocarburs per a professionals del país.

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending