Els candidats a cap de Govern aposten per una inversió estrangera que afavoreixi el talent jove

(REPORTATGE AUDIOVISUAL) La diversificació econòmica i el creixement del país genera opinions compartides en relació a la necessitat de fer-hi front però comporta divergències en el fons de les qüestions entre els caps de llista, que exposen alguns traços sobre allò que amoïna la ciutadania

Eleccions Generals 2023: Model de país

Els candidats a cap de Govern comparteixen la necessitat de diversificar l'economia, ara bé, hi ha divergències en el com. Les noves activitats, això sí, s'han de dur a terme en paral·lel als principals motors de l'economia: turisme i comerç. El cap de llista de Demòcrates , Xavier Espot, aposta per a la innovació amb l'exemple del centre de recerca d'immunologia d'Ordino, com un pol d'atracció de talent, que genera ocupacions d'alt valor afegit i que no devora recursos; ben el contrari ho creu des d'Andorra Endavant, Carine Montaner, que afirma que el projecte no aportarà ingressos per a l'Estat.
 

Tant el candidat de PS i Progressistes SDP, Pere López, com el candidat de Liberals, Josep Maria Cabanes, se centren en donar oportunitats als joves. Cabanes assegura que per fer la transformació, amb una aposta clara per a l'economia digital, cal el jovent, i per això proposa crear una borsa de treball per "recuperar el talent" dels joves que han emigrat. López, per la seva banda, posa sobre la taula unes línies d'ajuts per a emprenedors que obren negocis en aquells camps que tenen moltes possibilitats en el desenvolupament de cara al futur. A més, apunta que calen unes legislacions més àgils pel que fa a la constitució d'empreses.

El cap de llista de Concòrdia, Cerni Escalé, defensa que cal, d'una banda, els emprenedors del país perquè puguin desenvolupar els seus projectes amb el recolzament de l'estat, i d'altra banda, la inversió estrangera. Acció, la formació encapçalada per Judith Pallarés, prioritza els "models de negoci més digitals com una opció per diversificar l'economia" però assenyala que serà difícil si el sector privat no aposta per canviar el seu model. 

Pel que fa al creixement del país, algunes de les solucions que proposen els candidats són un pla nacional d'infraestructures, un pla nacional de gestió de l'aigua, o posar  fre a l'especulació estrangera perquè "cal assegurar l'habitatge a les persones que viuen i treballen al país" tot i que calen infraestructures de serveis per als ciutadans. 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending