Pallarés tanca campanya recalcant que l’habitatge ha de ser el primer punt de la propera legislatura

La candidata a cap de Govern per Acció ha recordat les propostes que la seva formació planteja en aquest sector, com disposar d’un registre de la propietat per tenir informació sobre segones residències

Les candidates d'Acció, Judith Pallarés i Noëlia Souque
Les candidates d'Acció, Judith Pallarés i Noëlia Souque

El darrer dia de campanya ha servit a la candidata d’Acció per refermar una idea que s’ha repetit constantment. Així, Judith Pallarés ha assenyalat que l’habitatge ha de ser, sí o sí, el primer punt a l’agenda política de la darrera legislatura. Ha aprofitat per recordar les propostes que la formació planteja per solucionar aquesta problemàtica, com disposar un registre de la propietat que hauria de permetre, entre altres coses, tenir informació sobre segones residències.

“Crec que tots els grups polítics hem manifestat una foto en relació a la situació de l’habitatge, i hem de trobar els acords necessaris perquè la propera legislatura, i des del Consell General, s’inverteixi directament a prendre les decisions més importants des del minut u”, ha assenyalat Pallarés. Cert és que l’habitatge ha encapçalat qualsevol bloc durant la campanya, ha estat la pedra angular de qualsevol àmbit on s’hagués d’actuar. La candidata per Acció ha volgut refermar aquesta idea assenyalant que si no s’actua ràpidament, “no hi haurà temps, perquè ja fem tard”.

La principal proposta d’Acció en aquest sentit, i el primer que s’hauria de fer segons la candidata, és posar fil a l’agulla al registre de la propietat. Per poder disposar d’aquesta eina, que aportaria informació no únicament sobre el parc immobiliari del país, sinó també segones residències, s’ha de treballar conjuntament amb els comuns. Alguns d’ells, però, no compten amb el cadastre o no els tenen acabats. Pallarés, però, assenyala que l’obligatorietat de comptar amb un estudi de capacitat de càrrega hauria de solucionar aquest problema, “han de saber quants habitatges tenen per saber quants serveis s’han d’oferir”.

Un cop es tingui aquesta informació, caldria reunir-se amb els comuns per “veure les modificacions que s’han de fer als plans d’urbanismes”. En aquest sentit, Pallarés ha refermat la idea de tenir acords no únicament amb les corporacions, sinó també amb els propietaris per saber com elaborar aquest registre amb els notaris. “Ells són qui tenen molta informació, perquè són qui signen les transaccions, i amb ells també s’haurà de fer feina i començar amb la inversió publicoprivada per disposar d’habitatges al mercat”.

D’altra banda, Pallarés planteja mantenir les moratòries als habitatges turístics, “per no tenir-los bloquejats”. Tenir un parc immobiliari públic és també un dels eixos centrals del programa, i passaria per rehabilitar i acabar infraestructures que ja es tenen. Així mateix, la candidata d’Acció planteja treballar amb l’associació de propietaris “per trobar la manera de deixar d’intervenir en el mercat d’una manera coherent, perquè segons disposem d’habitatge de lloguer assequible, si traiem aspectes com la moratòria als contractes, tindrem un efecte rebot”.

BALANÇ DE CAMPANYA: MOLTA FEINA FETA I DONAR A CONÈIXER ACCIÓ

Judith Pallarés no s’ha volgut mullar a fer un balanç dels darrers dies. Ha llençat la premissa que caldrà esperar a veure els resultats del dia 2 per poder parlar-ne amb seriositat. Malgrat això, ha assegurat que “hem treballat molt per poder-nos fer veure, perquè la gent ens conegui i sàpiga que som un nou projecte polític que volem tenir cabuda per marcar l’agenda i allò que és important”. L’objectiu és “poder ser decisoris i claus en aquest aspecte”.

La campanya per a Acció ha estat “molt intensa” i s’ha intentat arribar a tots els col·lectius “però amb molts no hem pogut”. Després del dia 2, sigui quin sigui el resultat, Pallarés ha assegurat que “seguirem treballant perquè volem tenir continuïtat i al final és la nostra voluntat política”.

Comentaris

Trending