Enseñat prefereix quedar-se al Consell com a parlamentari ras abans de fer el salt a Govern

El conseller electe encampadà ja ha fet saber a Espot que no li motiva gens fer part de l’executiu, i que si cal, portant-ho a l’extrem, està disposat a renunciar a l’escó

Xavier Espot i Carles Enseñat al recinte de l'antic Hotel Rosaleda.
Xavier Espot i Carles Enseñat al recinte de l'antic Hotel Rosaleda. Toni Solanelles

El conseller electe i fins ara president del grup parlamentari demòcrata Carles Enseñat, que inicialment estava cridat a ser síndic general -o aquesta era la seva pretensió i ho tenia mig pactat amb el líder taronja, Xavier Espot- prefereix quedar-se al Consell com a parlamentari ras abans de fer el salt a Govern, com el trencaclosques que està dissenyant el cap de Govern ‘in pectore’ podia haver posat sobre la taula.

Enseñat ja hauria indicat a Espot que no li fa cap il·lusió formar part de l’executiu, segons fonts properes a Demòcrates, que han admès certes dificultats per gestionar l’àmplia victòria assolida diumenge ara que cal fer quadrar el cercle per designar els diversos organismes legislatius i executius que deriven dels comicis del 2A. El màxim responsable de la formació taronja preveu avaluar durant aquest cap de setmana l’encaix de peces governamentals i altres.

Conxita Marsol i Carles Enseñat en una roda de premsa conjunta.

Relacionat

Espot valora fer un ‘canvi de cromos’ entre Marsol i Enseñat

La decisió d’impedir l’accés de Liberals al Consell General porta a deixar sense efecte el salt de Conxita Marsol a Govern, com estava previst. D’aquesta manera, Espot es plantejava fer un canvi de papers entre Marsol i Enseñat respecte del que inicialment s’havia dissenyat. L’excònsol major d’Andorra la Vella podria no veure malament acabar sent síndica, però el polític encampadà no vol de cap manera accedir al Govern.

Segons les fonts consultades, a Enseñat no li fa “cap il·lusió” formar part de l’executiu i tampoc tindria “cap ganes de convertir-se més endavant en el successor de Xavier Espot”. En conseqüència, el fins ara president del grup parlamentari demòcrata prefereix quedar-se com a conseller ras o, si ha de ser un inconvenient o una trava, abans renunciarà a l’escó que fer el salt al gabinet ministerial.

Comentaris (34)

Trending