9.010 vots judicials

L’afluència d’electors ha estat constant no únicament durant el matí d’aquest dissabte, sinó també al llarg de tota la setmana, superant les expectatives i arribant al 30% del cens

Comentaris

Electors aquest dissabte al matí a la Seu de la Justícia.
Electors aquest dissabte al matí a la Seu de la Justícia. BRU NOYA

Les cues per dipositar el vot a la Batllia han estat una constant aquest dissabte al matí. Des de l'obertura de les portes a les nou del matí i fins a la una del migdia l'afluència d'electors no s'ha aturat en cap moment. Ja amb el recinte tancat encara hi havia electors a l'interior per exercir el seu dret al vot. Al llarg de tota la setmana s’ha repetit aquest degoteig constant i s’han acumulat i dipositat 9.010 vots en total. Un 30% del cens, al qual caldrà sumar el vot que arriba per correu.

Tot i que la presència de votants ha estat notable des del primer dia, ha augmentat notablement a partir de divendres amb llargues cues. "Hem vingut a votar aquí perquè el dia de les votacions sempre hi ha cua al comú i ara ens trobem amb més cua aquí", comentava un elector que ha vingut amb la seva família. Entre els que fan cua hi ha estudiants que han vingut de França o d'Espanya.

Entre ells, una noia que estudia comunicació a la Universitat de Montpellier i que resideix a la Massana. Aquest diumenge se'n torna a França "però poca cosa podré fer perquè hi ha vaga i moltes mobilitzacions per la reforma de les pensions de Macron". Té 20 anys i és la primera vegada que vota. El seu pare, un home molt conegut a nivell educatiu i del rugbi, l'acompanya perquè ell prefereix anar a votar al comú.

En total han estat 9.010 vots els que s’han dipositat a la Batllia durant la setmana. Aquest dissabte han estat 630 les persones que han acudit i es frega el 30% del cens. Un cop tancades les votacions, cal una estona per distribuir els sobres amb els vots per parròquies. Aquest diumenge es transportaran als diferents col·legis electorals per ser dipositats a les respectives urnes.

Un 20% MÉS VOTS QUE ALS COMICIS DEL 2019

Aquestes 9.010 vots suposen un 20% més que a les darreres eleccions generals del 2019, o 3,9 punts percentuals més de participació, quan el vot judicial va suposar el 26,2% dels electors. Per parròquies, Andorra la Vella ha tingut 2.785 vots; Escaldes-Engordany: 1.669; Sant Julià de Lòria: 1.369; Encamp: 1.178; La Massana: 1.070; Ordino: 621, i Canillo: 318. Per percentatge de vot, la parròquia que més ha tingut ha estat Ordino amb un 32,63%; Andorra la Vella: 32,03%; la Massana: 30,72%; Sant Julià de Lòria: 30,58%; Escaldes-Engordany: 28,46%; Encamp: 27,13%, i Canillo: 26,52%.

Cal tenir en compte que en les darreres eleccions generals del mes d'abril del 2019, el nombre total de votants va ser de 27.278.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending