Concòrdia vol convertir el 50% del territori en un parc natural nacional

Englobaria els ja existents (Sorteny, Comapedrosa), el Madriu i altres zones i seria la fórmula per garantir la protecció d’un medi natural davant “l’onada de formigó dels darrers anys”

Cerqueda, al costat del llac d'Engolasters.
Cerqueda, al costat del llac d'Engolasters. CONCORDIA

Concòrdia proposa que el 50% del territori nacional esdevingui un únic parc natural. D’aquesta forma, la formació liderada pels ‘cernis’ entén que s’aconseguiria garantir una millor protecció del medi ambient del país davant “l’onada de formigó” que s’està vivint els últims anys. D’aquesta forma, s’unificarien els espais ja existents i també es crearien noves zones.

El número 14 de la llista nacional, Cristian Cerqueda, és qui ha volgut explicar la proposta. Justament, ho ha fet en un espai a l’aire lliure com el llac d’Engolasters. “La idea és bàsicament protegir i donar a la nostra natura la importància que es mereix”, ha comentat. En aquest sentit, ha destacat que el medi ambient del Principat “a part de ser un atractiu de primer nivell és també la base dels nostres valors: la muntanya, el treball i cuidar els camps i els boscos”.

I, en canvi, malgrat això, els darrers anys ha patit una destrucció sense precedent que, reclamen des de Concòrdia, cal aturar. “Hi ha una onada de formigó que l’està submergint”, ha denunciat.

Des de la formació s’ha definit (així es pot veure al seu programa electoral) un espai del 50% que es convertiria en “reserves naturals nacionals”. Així, als parcs ja existents (Sorteny i Comapedrosa) i a la vall del Madriu, se sumaria la resta de zones, així com uns terrenys de “transició” perquè “han d’estar interconnectats des del punt de vista ecosistèmic”.

A més, ha posat en relleu que aquesta necessitat no és només pels turistes. “Tenim més de vuit milions que venen a gaudir de les nostres muntanyes i pistes, però també és benestar per a nosaltres, ja que ens agrada viure amb un país amb tranquil·litat i vistes esplèndides” , ha comentat Cerqueda.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending