Concòrdia proposa posar un impost específic a les begudes ensucrades

La formació considera que hi ha un “consum excessiu”, sobretot “entre els joves”, d’aquests productes i que cal desincentivar-lo

Cantons parla amb Núria Segués, número 2 de la llista nacional de Concòrdia.
Cantons parla amb Núria Segués, número 2 de la llista nacional de Concòrdia. CONCORDIA

Concòrdia considera que hi ha massa consum de begudes ensucrades, sobretot per part de la gent jove. Per això, consideren que cal prendre mesures efectives per reduir-lo. Entenen que és necessari posar un impost sobre aquest producte per desincentivar la seva compra. És una de les mesures que proposen en l’àmbit sanitari, que volen vincular a l’educatiu. Entenen que des de les escoles es poden fer continguts des de la primera infància per prevenir futures patologies.

Així ho ha explicat el número 4 de la llista nacional de la formació, Jordi Cantons. “Hi ha un consum exagerat, sobretot entre la gent jove”, ha alertat. Per això, consideren que “cal alguna mesura efectiva” que permeti rebaixar-lo. I aquesta seria, tal com s’ha fet a altres llocs, una fiscalitat especifica que les gravi i, per tant, pugi el preu i, de retruc, dificulti la compra.

Més enllà d’això, Concòrdia defensa que cal vincular els ministeris de Salut i Educació per poder “crear un programa amb un catàleg de propostes de promoció que vagin des de la primera infància a la gent gran, tenint en compte les peculiaritats de cada col·lectiu, i sent també transversal”. Per exemple, en el primer cas s’incidiria en l’alimentació saludable i en la necessitat de fer esport i, en el segon, en l’envelliment actiu.

Aquestes formacions, en el cas dels menors, es voldrien vehicular a través dels centres educatius. “Es podrien fer directament a l’escola, vinculant els mestres, o també fora d’hores lectives”, ha comentat Cantons.


ANDORRA LA VELLA

Per la seva banda, el número 2 de la candidatura de Concòrdia a la capital, Miquel Clua, ha defensat la necessitat de “donar més importància al català”, ja que “és un element bàsic de la nostra cultura i identitat”. Així, es vol vincular la renovació del permís de residència a tenir “un diploma bàsic” que acrediti el coneixement de la llengua. També ha carregat contra l’ús de noms no catalans “com si ens fes vergonya fer servir el nostre idioma” en determinats esdeveniments i iniciatives, com ara l’Andorra Shopping Festival.


SANT JULIÀ DE LÒRIA

A Sant Julià, Pol Bartolomé, cap de llista de Concòrdia i Desperta Laurèdia, ha defensat la necessitat d’impulsar un pla d’ajudes a les empreses per fomentar el teletreball. Entenen que es guanya en dues direccions: per un cotat, es “descongestionaria el trànsit”; per l’altra, “facilitem la conciliació de la vida familiar i laboral”.

Comentaris (5)

Trending