Concòrdia lamenta uns tràmits per obrir empreses “ancorats en el passat”

La formació considera que cal adaptar a la nova realitat les normatives en Immigració i per a la creació de societats si es vol atreure nous negocis o permetre que els puguin crear emprenedors del país

Alay amb Miquel Clua al costat del terreny on farien el viver d'empreses.
Alay amb Miquel Clua al costat del terreny on farien el viver d'empreses. CONCORDIA

La zona de la Margineda és l’indret escollit per Concòrdia per impulsar un viver d’empreses que permetria atreure iniciatives privades, tant de l’estranger com d’emprenedors del país. Paral·lelament, com ha apuntat el candidat territorial a Andorra la Vella, Martí Alay, caldria reformular tots els tràmits existents a Immigració i a nivell de creació de societats. “Estan massa ancorats a la nostra antiga forma de treballar”, ha lamentat.

Alay ha posat en relleu que la parcel·la escollida està al costat d’una altra on s’impulsa un parc empresarial privat amb el qual “es crearien sinergies”. El viver d’empreses, però, no només ha de ser “un recipient de totxo”; també cal “acompanyar-lo amb mesures a Immigració i Societats per afavorir les iniciatives de nous negocis, siguin tecnològiques o impulsats per emprenedors del país”.

Així, el cap de llista territorial ha denunciat que, ara, “es troben amb moltes traves”. I és que considera que la normativa de tràmits “està massa ancorada a l’antiga forma de treballar a Andorra” i, per tant, “l’hem d’adaptar perquè les empreses puguin aterrar al Principat o per permetre als andorrans impulsar el seu negoci”. En aquest sentit, ha posat l’exemple dels documents que han de presentar les persones que es volen establir al país, com ara documentació en paper quan, ara, “el món està força avançat tecnològicament”.


ESCALDES-ENGORDANY

Per la seva banda, el candidat territorial a Escaldes, Ramon Tena, ha lamentat que “Govern ha oblidat la mediació”. Un exemple d’això és el fet que “no hi ha cap referència al pla de xoc de la Justícia”. Precisament, en aquest àmbit, entenen que aquesta fórmula, igual que altres de resolució extrajudicial de conflictes, com ara l’arbitratge o el peritatge extern, s’han de “promoure”.


SANT JULIÀ DE LÒRIA

Per la seva banda, el candidat de Concòrdia i Desperta Laurèdia a Sant Julià, Pol Bartolomé, ha reclamat “un urbanisme més ordenat”, tot lamentant “el seriós problema” que té Andorra. “Quan veus urbanitzacions sortir com bolets a les parts altes has de pensar que necessiten serveis públics com aigua, llum o carreteres secundàries”, ha apuntat. Per això, ha advocat que “per ser més eficients cal definir millor els sòls urbanitzables, que han d’estar en zones no tan descentralitzades i més concretes”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending