Cabanes es mostra partidari d’alentir les negociacions per l’Acord d’associació amb la Unió Europea

El candidat de Liberals a cap de Govern opina que cal efectuar un estudi d’impacte sobre el que suposaria un vot afirmatiu o negatiu al conveni

Comentaris

Maribel Lafoz, Jaume Bonell, Josep Pubill i Josep Maria Cabanes aquest dilluns a Andorra la Vella.
Maribel Lafoz, Jaume Bonell, Josep Pubill i Josep Maria Cabanes aquest dilluns a Andorra la Vella. BRU NOYA

El candidat de Liberals a cap de Govern, Josep Maria Cabanes s'ha mostrat partidari aquest dilluns d'alentir les negociacions per l'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE) "fins que trobem l'estabilitat per les dues parts". Ho ha subratllat en afirmar que "l'important no és el rellotge, és el resultat però no podem estar d'esquena al món". Cabanes opina també que cal efectuar un estudi d'impacte sobre el que suposaria un vot afirmatiu o negatiu al conveni.

La formació planteja que les negociacions amb la Unió Europea han de permetre un acord que garanteixi els interessos i respecti les especificitats d'Andorra. L'objectiu ha de ser aconseguir un acord ponderat i que sumi per Andorra.Cabanes ha expressat la seva preocupació per alguns punts de la negociació de l'acord com la repercussió que podria tenir sobre els petits empresaris l'arribada al país de grans empreses, ja que la majoria tenen només entre cinc i deu empleats. "És una de les preocupacions que tenim ara mateix perquè el nostre teixit empresarial és petit i fràgil," però ha fet esment a les quotes d'immigració, a la seguretat ciutadana.

Liberals volen un referèndum sobre l'Acord d'associació. Segons el candidat, "primer, Andorra i és el poble el que ha decidir cap a on volem anar, no els polítics. Al poble se li ha de donar totes les garanties i tota la informació del possible acord i ha de ser el poble poble andorrà qui decideixi l'encaix amb Europa i el món"

Ha recordat l'acord duaner "que ens va portar molts fruits sempre" i ara el polític "que és molt nou". Cabanes ha afegit que en l'àmbit de les relacions internacions volen potenciar el trilateral amb Françai Espanya i el bilateral amb Portugal. En relació a aquest tema, ha puntualitzat que és conscient que la problemàtica de mà d'obra està estesa a tot Europa, però que "s'hauran de buscar altres vies per donar solucions als empresaris i al teixit empresarial".

H-

Comentaris (9)

Trending