Cabanes desitja “tornar a trobar l’estabilitat” davant la “tristor” que veu avui en la ciutadania

Liberals aposta per un eslògan que diu “primer, Andorra”, per reivindicar que és el partit amb més tradició i història de tots els que es presenten alhora que no tindrà programa electoral en paper “per responsabilitat mediambiental”

Diversos integrants de la llista liberal.
Diversos integrants de la llista liberal. Toni Solanelles

El candidat a cap de Govern de Liberals, Josep Maria Cabanes, ha assegurat en penjar algun dels primers cartells de campanya que amb l’eslògan que el partit ha triat per a aquestes eleccions, “primer, Andorra”, vol fer visible que “la nostra prioritat és servir al país i la seva gent” i que es pugui recuperar “la felicitat que s’ha viscut durant gairebé 800 anys” atès que actualment “hi ha una certa tristor, un cert trastorn general”, que hauria general la pandèmia i la crisi econòmica derivada de la guerra a Ucraïna.

Cabanes, que s’ha mostrat il·lusionat de poder tornar a fer campanya després d’anys sense estar en primera línia política, ha assegurat que el “primer, Andorra”, també pretén remarcar el fet que Liberals és el partit més tradicional i històric de tots els que es presenten als comicis del 2 d’abril, que serà el dia on de veritat es veurà quins són els resultats, traient força d’aquesta manera a l’enquesta política d'Andorra Recerca i Innovació (AR+i) que no els deixa en gaire bon lloc. En tot cas, ha assegurat el candidat liberal, “tinguem un resultat millor o pitjor” ell continuarà treballant “pel país com he fet sempre”.

El candidat liberal considera que siguin quins siguin els resultats, si hi ha l’opció de reeditar l’entesa governamental actual, s’hauria de fer perquè “la coalició ha funcionat bé” i “la nostra responsabilitat política és anar units, tenir un Govern fort, un Consell fort, unes institucions fortes” i, partint dels resultats electorals que hi hagi, “deixar els colors polítics fora, a casa”. Liberals no tindrà programa físic, no el tindrà en paper, “per responsabilitat mediambiental” i caldrà acudir a un QR per obtenir les línies mestres a la pàgina web d’un “programa molt treballat i consensuat”.

FrmQJqjWAAMIGNF
Els candidats liberals després de l'enganxada al Pas de la Casa

El partit ha començat l'enganxada a Sant Julià de Lòria on es presenta a la candidatura parroquial en coalició amb Demòcrates i Independents. Liberals analitzarà durant la campanya diversos aspectes que considera fonamentals per al futur del país. El primer d'ells serà l'Acord d'associació amb la Unió Europea. "Anirem desgranant tots els punts del programa perquè s'ajustin a la realitat que necessita el poble. Quan es legisla, quan s'actua la veu del poble s'ha de fer sentir. Nosaltres la fem sentir tot l'any i el que volem és consens i que el poble vagi endavant".

A banda de l'Acord d'associació, l'anomenada 'onada blava', presenta un programa on els aspectes fonamentals són la sostenibilitat del sistema sanitari, la capacitat de garantir les pensions de vellesa, la diversificació econòmica i la gestió de l’Administració pública que han de ser la base dels pressupostos de l’Estat dels propers anys. "Per aconseguir-ho, cal racionalitzar les inversions i ser coherents amb la utilització dels ingressos de les parapúbliques", assegura el candidat.

liberals
Sandra Mirouse, Josep Maria Cabanes, Jaume Bonell i Ramon Rich a Canillo.

Cabanes confia en obtenir "un grandíssim resultat. Hem de recordar que el partit Liberal ha governat durant molts anys i aquests darrers quatre anys l'hem compartit. Penso que al poble no li queda cap dubte que el partit liberal és un partit d'èxit, de treball, de rigor, un partit que està al costat del poble". Ha afegit que " si arribem al Govern, cessarem els excessos legislatius i les polítiques impròpies i inadequades en un país com el nostre”. En aquest sentit, ha subratllat que “volem ser la garantia d’estabilitat i frenar qualsevol gir cap a polítiques populistes”.

A més de Sant Julià de Lòria, Liberals es presenta en coalició amb Demòcrates a Andorra la Vella i amb el partit taronja i Acció Comunal a la parròquia d'Ordino. Segons Cabanes, "aquestes coalicions responen a la maduresa que ha de demostrar i practicar un partit amb responsabilitats d’estat com és el nostre”. Concretament, Concretament, Liberals es presentarà a les parroquials amb el número 2 i el número 4 de la llista a Sant Julià de Lòria -Eva París i Josep Maria Manubens-, el número 3 i 5 a Andorra la Vella -Victor Pintos i David Férriz-, i el 3 a Ordino -Marc Galabert-.

 

Comentaris (17)

Trending