La banca trasllada a PS SDP + la seva preocupació per l’estat de la negociació amb la UE

Els directors generals de les tres entitats bancàries del Principat mantenen una reunió de treball emmarcada en el clima preelectoral amb Pere López i Jaume Bartumeu

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió. PS

El candidat a cap de Govern per l’aliança PS SDP +, Pere López, i el president de Progressistes SDP, Jaume Bartumeu, han pogut comprovar aquest divendres de primera mà  la preocupació del sector bancari pel curs que segueixen les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Els directors generals de les tres entitats bancàries que operen ara al Principat han coincidit amb els dos dirigents polítics amb la duresa mostrada per la Comissió Europea en els ‘non papers’ que s’han enviat i en el fet que no s’hagi actuat abans per part de l’administració andorrana.

Just l’endemà de la xerrada de Bartumeu sobre l’estat de les negociacions amb la Unió Europea (UE), en què ja hi va acudir la directora general d’Andorran Banking, una Esther Puigcercós que també ha estat present a la reunió d’aquest divendres juntament amb Lluís Alsina (Morabanc), Xavier Cornella (Crèdit Andorrà) i Carlos Aso (Andbank), els dos líders de l’aliança socialdemòcrata han volgut conèixer de primera mà el posicionament bancari del Principat en relació amb les converses que es mantenen a Brussel·les.

La trobada ha servit per posar damunt la taula la qüestió de la manca de confiança, expressada ara per la Comissió Europea, en la supervisió del sector bancari andorrà i constatar el desconcert pel fet que després de tres anys, quan ja ho va manifestar França i també el Banc d’Espanya, no s’hi hagi treballat. En aquest sentit, els líders de l’aliança socialdemòcrata han valorat que “s’ha perdut la possibilitat” de treballar-hi conjuntament amb el sector i que “ha faltat capacitat i coneixement, i un equip negociador que pogués defensar aquestes qüestions”. Així mateix també s’hauria d’haver hagut de comptar amb experts del sector financer per “defensar de manera decidida” els avenços fets pel sector en relació a l’acord monetari i la seva aplicació. En definitiva, un equip “que hagués pogut treballar en altres qüestions” i “vèncer el discurs dur” que manté la Comissió Europea.

És en aquest sentit que López i Bartumeu han percebut la preocupació del sector bancari pel rumb de les negociacions amb la UE i la precipitació actual. Així, s’ha constatat que “és impossible tancar l’acord amb el calendari que el Govern vol imposar, és una temeritat i ens aboca a un molt mal acord”, ha resumit el president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, en la línia de les manifestacions fetes per Bartumeu durant la xerrada pública al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Així també s’ha palesat la necessitat de canviar de procediment en la propera legislatura per fer el procés “més plural i participatiu amb els sectors, amb experts de primera línia i bons negociadors per avançar de manera adequada”, ha conclòs López.

Comentaris (14)

Trending