L’AR+I deixa al marge de l’enquesta política els investigadors que concorren a les eleccions

El contracte dels treballadors de la institució conté una clàusula de confidencialitat però malgrat això, i “per esvair qualsevol ombra de dubte”, si hi ha membres d’alguna candidatura aquests s’han de desmarcar del sondeig

Comentaris

El coordinador del grup de sociologia d'Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó.
El coordinador del grup de sociologia d'Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó. BRU NOYA

Andorra Recerca + Innovació (AR+I) ha deixat al marge dels treballs relacionats amb l’enquesta política que s’està elaborant aquells investigadors que han decidit concórrer als comicis del 2 d’abril. Tot i el contracta de confidencialitat que han de signar en accedir a la institució, s’ha anat un pas més enllà “per esvair qualsevol ombra de dubte” sobre la seriositat i imparcialitat dels sondejos.

L’Altaveu es va fer ressò de les demandes de treballadors de la pròpia institució i de diversos fòrums polítics que demanaven que es deixés clar i s’apartés de qualsevol consulta electoral els investigadors de l’AR+I que integren alguna de les candidatures que concorren als comicis general. L’organisme que engloba l’antic Centre de Recerca Sociològica (CRES) ha sortit a deixar clar, en un comunicat, que s’ha deixat de banda els candidats.

Segons el comunicat en qüestió, “el contracte laboral que signen els treballadors que formen part de la institució conté una clàusula de confidencialitat en quant al tractament i ús de dades que s’obtenen dels projectes que s’impulsen des de l’entitat”. Malgrat això, “previ a l’inici dels treballs per realitzar l’enquesta política, l’àrea de sociologia d’AR+I es va reunir i va prendre la decisió de deixar al marge de l’anàlisi i tractament de les dades obtingudes els investigadors que formessin part d’alguna candidatura que concorre a les eleccions del 2 d’abril”.

El logotip de l'AR+I.

Relacionat

Reclamen a l’ARI que aparti dels treballs electorals aquells investigadors que concorren als comicis

El comunicat manté que la decisió s’adopta “per esvair qualsevol ombra de dubte que pugui afectar el rigor amb el qual es treballa des de la mateixa àrea de sociologia”. “L’enquesta d’opinió política està ara mateix en fase de treball de camp, de recollida de dades, que porten a terme enquestadors que no consten en cap candidatura. De la mateixa manera, cap dels investigadors que formen part d’alguna candidatura política que es presenta a les properes eleccions participarà del tractament i anàlisi de les dades que s’obtinguin de les enquestes”.

El coordinador de l’àrea de sociologia d’AR+I, Joan Micó, ha manifestat que “al final, els principals interessats que les enquestes que surten d’Andorra Recerca i Innovació siguin el més neutres possible som nosaltres mateixos, els treballadors que formen part de la institució. Per això mai no afavorim ni hem afavorit ningú, perquè volem que les enquestes tinguin el major rigor possible”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending