Acció pretén donar moviment al panorama polític d’una Andorra que “ho té difícil”

La candidatura nacional ha començat la penjada de cartells al mateix temps que Demòcrates a Andorra la Vella, i han volgut fer palès la “il·lusió” per començar a fer “accions per tots”

Pallarés penjant el cartell a la plaça de la Rotonda.
Pallarés penjant el cartell a la plaça de la Rotonda.

La formació liderada per Judith Pallarés ha encetat campanya a la plaça de la Rotonda, i ho ha fet gairebé al mateix temps que Demòcrates. Aquesta coincidència en temps i lloc ha servit per a la candidata d’Acció per demostrar que estan disposats a ser “la clau de futur” d’una Andorra ha assenyalat que té uns anys al davant que no seran fàcils. Amb els candidats de la nacional, i també els de la parroquial, s’ha posat el primer cartell d’aquesta campanya electoral.

Pluralitat i donar l’opció d’escollir ha estat la clau de la intenció amb la qual Pallarés emprèn la campanya electoral. “Volem ajudar a configurar aquest futur del país, que els propers anys no serà fàcil, però que nosaltres el mirem amb optimisme”, ha assenyalat la candidata. De fet, aquesta actitud positiva ha acompanyat un discurs en el qual no s’ha entrat gaire en expectatives de vot, sinó en el fet de voler demostrar durant els pròxims dies què és i què vol fer Acció. S’ha sigut realista, on més potent s’és a la parroquial d’Escaldes, on es va conjuntament amb Demòcrates. Amb tot i això, Pallarés assegura que poden donar “una mica de moviment i d’activitat diferent en la política”.

La candidata ha definit el partit com a liberal – progressista, “amb ganes de poder defensar la llibertat individual, però també la idea de responsabilitat col·lectiva”. El programa serà un recull d’aquests valors i s’ha fet “amb molta gent que se’ns ha sumat durant els darrers mesos que fins ara no havien fet política, però que han tingut ganes de poder aportar el seu granet de sorra”. En aquest sentit, les propostes que presentarà Acció tindran certs pilars fonamentals. Entre ells, Pallarés ha remarcat que hi ha certs temes que “coincidirem tots”. Serà habitatge, cost de la vida i les pensions.

L’objectiu principal d’Acció és arribar al Consell General i obtenir un resultat que permeti tenir grup parlamentari. Una de les candidatures on més possibilitat es té és a Escaldes, on es va conjuntament amb Demòcrates. Pallarés, però, ha assegurat que “a la Massana tenim molta confiança, perquè és una candidatura molt jove també”. A nivell nacional, es pretén mostrar un “projecte que sigui accessible per a les persones, però també perquè participin amb nosaltres per fer part d’aquest canvi i d’aquesta clau cap al futur”.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 17.26.17 (1)
Els candidats nacionals a la plaça de la Rotonda.

Una estona després s’ha penjat el cartell a la Massana. El candidat Josep Fusté ha assegurat que a la parròquia la campanya s’enceta “amb molta il·lusió, molta empenta i moltes ganes de presentar totes les propostes que tenim”. S’inclouran problemàtiques que assenyala que “són conegudes per tothom, i tenim moltes ganes d’anar-ho explicant i ja és el moment”.

Entre aquests temes clau a la candidatura de la Massana un dels reptes és el vial. Però, Fusté també ha destacat l’habitatge i el poder adquisitiu a nivell nacional com a aspectes que requereixen “solucions immediates i nosaltres tenim respostes molt concretes per donar solucions a totes aquestes problemàtiques”. Per fer prediccions, el candidat massanenc no es vol mullar, “nosaltres l’únic que volem fer és traspassar el nostre missatge i que tothom pugui comprendre i entendre les nostres respostes, on té cabuda tothom”.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 17.08.29
La candidatura de la Massana d'Acció.

A Escaldes, al contrari com serà a la Massana, es va conjuntament amb Demòcrates. El segon amb Trini Marín, Marc Magallón, ha assegurat que l’equip està “molt cohesionat”. Ha explicat que la feina que s’ha fet fins al moment ha portat “molt bones sensacions i percepcions, veiem que amb la ciutadania hi ha un ‘feeling’ positiu amb ciutadans i candidatura”. El seu paper a aquesta candidatura parroquial Magallón assegura que es juga 50/50 entre demòcrates i Acció.

L’equip comú entre les dues formacions, segons Magallón, “és molt equilibrat, entre joventut i experiència. Hi ha ministres que hem participat de Govern, consellers generals, acció comunal, una cònsol, tenim persones que treballen en el món de l’educació el món del social, fem un conjunt molt plural”. Les expectatives són molt positives, “tenim força possibilitats de poder ser la candidatura vencedora”. El punt diferenciador amb altres opcions, segons Magallón, és que “tot i que siguem una coalició i que hi ha dos equips, treballem conjuntament, hem fet un programa conjunt”. En aquest sentit, hi haurà deu punts consensuats, “i aquí no hi haurà colors”.

WhatsApp Image 2023 03 19 at 18.39.55
La candidatura de Demòcrates i Acció a Escaldes.
 
 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending