“A mi no em va fer la sensació que el meu vot fos secret”

Una electora encampadana és la segona persona en impugnar els comicis del 2 d’abril pel funcionament del vot judicial

Vot judicial.
Vot judicial. ALTAVEU MÈDIA

Sempre fins ara, quan havia acudit a votar, ho havia fet al comú. Davant les passades eleccions generals, però, va decidir emetre el seu vot per dipòsit i, per tant, acudint a la seu judicial. I el mecanisme que es va trobar, amb un seguit de sobres i de firmes a fer la van portar a la conclusió, a l’aparença almenys, que “no em va semblar un vot secret correcte. A mi no em va fer la sensació que el meu vot acabés sent secret”.

Per això, Vanessa Fernández Caparrós ha decidit adherir-se a la impugnació de les eleccions inicialment promoguda per l’advocat Emili Campos. Que se sàpiga és la segona persona, més enllà del lletrat, que insta el mateix procediment. Ho ha fet a través de Campos i després d’assabentar-se per les xarxes socials que hi havia aquesta opció. Abans no s’ho havia pas plantejat tot i que el vot judicial no li va donar bones sensacions.

Com tants altres ‘comentaristes de xarxa’, Fernández també lamenta les formes del transport. Les famoses caixes de cartró que a parer de l’ara impugnadora electoral, no li donen garanties. Menys encara la forma de precintar. “Tot hauria estat més fàcil amb una urna”, explica Fernández reconeixent que mai abans no havia emprat el vot judicial i que tampoc no en sabia el funcionament.

Vanessa Fernández, de 37 anys,el 2007 va presentar-se a les eleccions comunals formant part d’una candidatura d’Els Verds que llavors encapçalaven Antònia Escoda i Oliver Valero

Com Campos, Vanessa Fernández està a l’expectativa de si el batlle assignat per torn perquè conegui de la causa s’acaba abstenint o no. Aquesta electora encampadana de 37 anys, que al 2007 va presentar-se a les eleccions comunals formant part d’una candidatura d’Els Verds que llavors encapçalaven Antònia Escoda i Oliver Valero, no és tan taxativa com ho va ser al seu dia Campos. La demandant explica que la seva queixa formalitzada a través del procediment urgent i preferent busca solucionar els errors que hi hagi pogut haver ara per la contesa electoral del 2 d’abril o, almenys, que es tingui constància de les deficiències per tal que es puguin resoldre per a la propera cita electoral.

Quant als darrers comicis, Vanessa Fernández, de manera totalment subjectiva i personal, es demana “com pot ser que llegint el Facebook o pel carrer sembli que hi ha determinades persones o consellers que no agraden i al final acaben tornant a sortir escollits”. “Hi ha coses que no veig normals com el fet que la gent es queixi i després s’acabi conformant amb el que hi ha.” Per això, també, s’ha decidit a promoure l’acció de petició d’anul·lació dels resultats de les eleccions.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending