El vi andorrà inicia el camí cap a la Denominació d’Origen Protegit

La ministra Calvó i els cellers del país es reuneixen amb representants de la Cervim

Un moment de la reunió entre la ministra Calvó i els representants dels cellers andorrans.
Un moment de la reunió entre la ministra Calvó i els representants dels cellers andorrans.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha mantingut una trobada aquest dilluns amb el president i vicepresident del Centre d’Investigació, Estudis i Valorització de la Viticultura de Muntanya (CERVIM), Roberto Gaudio i Manuel Capote. L’entitat, que depén de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, treballa per posar en valor i salvaguardar la viticultura de muntanya.

A la trobada també hi ha estat present la titular de Turisme, Verònica Canals, i posteriorment ambdues ministres i els representants de Cervim s’han reunit amb els cellers andorrans per intercanviar sinergies al tomb d’aquest sector. Calvó ha agraït la implicació dels cellers així com també del ministeri de Turisme per voler impulsar els productes de proximitat.

La trobada ha permès iniciar el camí cap a la Denominació d’Origen Protegit (DOP) Vi d’Andorra en base al desplegament reglamentari de la Llei 18/2018 de producció ecològica i dels règims de qualitat dels productes agraris alimentaris. La voluntat del ministeri, que fa aquest camí de la mà dels productors del país, és poder “seguir els règims de qualitat establers per la UE perquè el producte del país pugui ser reconeguts tant internament com externament”, tal com ha assegurat el director del departament d’Agricultura, Josep Casals.

D’aquesta manera, també s’ha acordat treballar un pla per poder impulsar “els productes locals del país com un reclam més per exportar la nostra identitat dins i fora de les nostres fronteres”. Actualment al país hi ha cinc explotacions agràries, quatre ubicades a Sant Julià de Lòria i una a Ordino, que desenvolupen el cultiu de la vinya i que han acabat creant els respectius cellers de producció de vi com a activitat complementària.

 

Comentaris

Trending