El supervisor financer suís autoritza l'AREB a reclamar la renda variable de BPA a Crédit Suisse

Comentaris

El supervisor financer suís autoritza l\'AREB a reclamar la renda variable de BPA a Crédit Suisse
El supervisor financer suís autoritza l\'AREB a reclamar la renda variable de BPA a Crédit Suisse

El supervisor financer suís, conegut com a FINMA, ha autoritzat l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) a negociar amb Crédit Suisse el desbloqueig dels títols de renda variable que en aquesta entitat hi tenia dipositada Banca Privada d’Andorra (BPA). Pel cap baix hi ha congelat títols per valor de cinc-cents milions d’euros. El desbloqueig encara pot trigar, com a mínim, trenta dies hàbils sempre que el banc suís no posi traves a l’operació.

L’AREB ha emès aquest vespre -com sempre a l’entorn de les vuit del vespre i sense cap mena d’avís- un críptic comunicat del qual es desprèn que el FINMA ha donat llum verd al desbloqueig de la renda variable que BPA tenia dipositada a Crédit Suisse. El regulador suís reconeix la resolució per la qual l’AREB va passar a ser el propietari de BPA -titular per tant del banc pont- i li confereix la potestat de negociar per subrogar-se en la posició que ocupava l’ara banc intervingut a Crédit Suisse. BPA era titular d’un compte Òmnibus on hi havia dipositats els títols de tots els clients que en tenien.

El contingut íntegre del comunicat emès per l’AREB és el següent: “L’Autoritat Federal de Supervisió dels Mercats Financers (FINMA) de la Confederació Suïssa ha publicat en data d’avui que el dia 13 de març del 2017 va decidir el reconeixement a Suïssa de la Resolució del 21 d’abril del 2016 de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) relativa a Banca Privada d’Andorra (BPA). Així mateix, en aquesta data va decidir també habilitar l’AREB per a reclamar a Crédit Suisse (Suisse) S.A la posició que hi ostenta BPA en actius líquids i en divises a partir de l’entrada en vigor d’aquesta decisió, al cap de trenta dies hàbils. El FINMA ha manifestat igualment l’exclusió d’aquesta entitat d’un procés suís per insolvència.”

Comentaris

Trending