El socialista Ordeig guanya les eleccions a la Seu però no està clar que pugui ostentar l’alcaldia

Compromís per la Seu obté sis regidors, per davant del substitut de Batalla, que n’aconsegueix cinc; d’Esquerra, que es queda amb quatre i de la CUP, que n’assoleix dos

Òscar Ordeig en el moment de votar; Compromís per la Seu ha obtingut sis regidors i ha estat la força més votada a la capital urgellenca.
Òscar Ordeig en el moment de votar; Compromís per la Seu ha obtingut sis regidors i ha estat la força més votada a la capital urgellenca.
El socialista Òscar Ordeig, candidat a l’alcaldia de Compromís per la Seu, ha guanyat les eleccions municipals a la Seu d’Urgell en la primera cita electoral ‘post Batalla’. No està clar, però, que l’actual diputat al Parlament català acabi sent l’alcalde. Tot dependrà de la política de pactes. I una entesa entre Junts per la Seu i ERC, que ja han tingut molt bona sintonia durant una part important del mandat, podria deixar Ordeig sense el bastó de comandament de l’Ajuntament de la capital de l’Alt Urgell.

Els antics convergents, els actuals Junts per la Seu, han pagat car tant el desgast de governar com la retirada d’Albert Batalla. El seu substitut, el pediatra Jordi Fàbrega, no ha pogut mantenir les expectatives i havent rebut 1.570 rebuts, 155 menys que fa quatre anys, ha perdut dos regidors. Junts per la Seu per tant tindrà cinc regidors al consistori, quedant per darrere de Compromís per la Seu, la força liderada per Ordeig que ha mantingut el número de regidors, sis, però ha passat dels 1.401 vots del 2015 als 1.672 d’aquest 26 de maig.

En Comú, el PP, Ciutadans i VOX han quedat fora del consistori; la majoria absoluta s'aconsegueix a la capital de l'Alt Urgell amb nou regidors

Òscar Ordeig haurà d’intentar assolir acords de govern. Però no li serà gens fàcil. Han quedat fora del consistori En Comú, el PP, Ciutadans i VOX. I ERC i CUP, si es tracta de política general, difícilment haurien de pactar amb la candidatura de naturalesa socialista, encara que ja se sap que les dinàmiques locals sovint són lleugerament diferent a les negociacions a gran escala. Tant republicans com independentistes assemblearis han tret molt millors resultats que fa quatre anys.


Jordi Fàbrega, votant (a l'esquerra), no ha pogut retenir els set regidors obtinguts per Albert Batalla, i s'ha quedat amb cinc; Francesc Viaplana (dreta) i ERC han aconseguit un regidor més que fa quatre anys fins a arribar a quatre.

La formació encapçalada per Francesc Viaplana, regidor per primer cop el darrer mandat, ha assolit quatre regidors -un més que fa quatre anys- després de rebre 1.192 vots, 318 més que el 2015. De la seva banda, les CUP liderades per Xènia Antona tindrà dos regidors al consistori gràcies als 540 vots obtinguts, poc més d’un centenar més que ara fa quatre anys. La participació a la Seu ha estat del 62% i la majoria absoluta s’obté amb amb nou regidors, que justament són els que sumen Junts i ERC tot i haver guanyat Compromís amb vots i regidors.

Comentaris

Trending