El sindicat de l’administració pública exigeix al Govern que deixi de marejar la perdiu amb els funcionaris

El Sipaag valora positivament el nivell de diàleg que es manté amb el ministeri liderat per Judith Pallarès però afirma que comença a ser hora de passar de les paraules als fets

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
15 de desembre. Aquesta és la data límit que ha imposat el Sindicat del personal de l’administració general (Sipaag) al ministeri de Funció Pública per tal que passi de les paraules als fets. Els responsables del col·lectiu sindical valoren molt positiu el clima de diàleg que hi ha amb el departament liderat per la liberal Judith Pallarès, però també consideren que ja és hora de veure decisions concretes i no només voluntats i intencions.

El Sipaag “demanarà compromisos concrets al ministeri de la Funció Pública en la propera reunió que es mantingui en el marc de les negociacions que s’estan duent a terme en relació a la Llei de funció pública”, assegura el sindicat en un comunicat. Per al col·lectiu sindical, després de mig any, es considera que ha arribat el moment de demanar compromisos concrets, i que aquests s’adoptin abans de les eleccions comunals del proper 15 de desembre, perquè els electors disposin també d’aquesta informació”. I s’afegeix:  “Des del Sipaag s’ha valorat i es valora com a positiva la dinàmica actual de diàleg, i fins ara s’ha plantejat un calendari i s’han mantingut unes sessions de negociació, però es considera que ha arribat l’hora de veure’n els resultats.” 

En la comunicació s’explica que davant l’aprovació, d’uns anys ençà, de diversos textos legals que retallen els drets dels treballadors de l’administració, com la Llei del pla de pensions de la funció pública i la Llei 1/2019 de la Funció Pública, el Sipaag treballa en diversos fronts per recuperar el terreny perdut. “Amb el ministeri de Funció Pública i Simplificació de l’Administració es manté un diàleg obert (s’han mantingut quatre reunions des de la primavera fins el moment) per reformar a fons la Llei 1/2019. També s’ha insistit, des del començament d’aquesta legislatura, en la necessitat de revertir la rebaixa de salaris als treballadors de nova contractació per la sentència pendent d’un recurs sobre l’IRPF 2011-2012”. Però de moment no s’ha vist cap resultat concret. Per exemple, es reclama “una disposició a la Llei de la funció pública per posar fi al greuge comparatiu entre treballadors interins que, amb poc temps de diferència, han passat a ser indefinits i tenen diferents drets reconeguts, de manera que els que havien meritat més anys d’experiència han quedat ‘castigats’ sense que se’ls reconegui l’antiguitat”.

Sobre els aspectes abans enumerats, el sindicat explica que ja ha descartat iniciar accions davant la Justícia perquè “ja hi ha hagut alguna sentència desfavorable als treballadors, en el sentit que no es pot considerar la retroactivitat negativa d’una ‘expectativa de dret’”, fet que no vol dir que no hi estiguin en contra. Ben bé just el contrari, ja que el Sipaag considera que “totes les injustícies i els perjudicis causats per aquesta Llei massa improvisada i mal elaborada, la Llei de creació i regulació del Pla de pensions de la funció pública ja va empitjorar de manera flagrant i retroactiva les condicions de la nostra jubilació”.

Comentaris

Trending