El síndic corre a defensar el Govern i a l'atac dels qui "han permès operacions que col·locaven Andorra en situació de risc"

Comentaris

El síndic corre a defensar el Govern i a l\'atac dels qui \"han permès operacions que col·locaven Andorra en situació de risc\"
El síndic corre a defensar el Govern i a l\'atac dels qui \"han permès operacions que col·locaven Andorra en situació de risc\"

El síndic general, Vicenç Mateu, ha corregut aquest dijous a deixar clar que “la sobirania no l’ha posat en entredit el Govern, que ha vetllat en tot moment, com li correspon, per l’interès general”. Mateu ha sortit al pas de les diverses interpretacions del seu discurs de Meritxell en què alguns articulistes deduïen de les seves paraules una probable fractura amb l’executiu o, com a mínim, amb alguns dels seus membres. Mateu ha fet l’aclariment via xarxes socials. Concretament, a través del seu perfil de Facebook.

Un article del director de Vilaweb, Vicent Partal, en què es demanava si Andorra podia passar a ser una nova província espanyola va encendre la flama de tot plegat. Partal considerava que Mateu, reconeixent que la sobirania andorrana s’havia posat en perill, reconeixia alhora un comportament no prou adequat d’algunes de les institucions del país. El director del portal Vilaweb i amb posterioritat altres articulistes arribaven a aquella conclusió a partir d’un fragment del discurs de Meritxell. Concretament feien referència a la frase “potser fins i tot la sobirania del país en algun moment s’ha pogut veure en entredit”.

A través de Facebook, Mateu aclareix que “citat només parcialment, com ha passat en diversos articles de premsa, dóna peu a una interpretació molt allunyada del que veritablement vaig voler dir”. I transcriu sencer el paràgraf ‘maleït’. “Andorra ha viscut moments molt difícils. Potser fins i tot la sobirania del país en algun moment s’ha pogut veure en entredit. Ara bé, mantinguem el cap clar i mirem de no confondre causa i solució, ni els actors d’una i altra. No ens prestem tampoc a aquesta confusió en benefici propi. L’ambició deixa de ser legítima quan posa en perill el bé comú”.

I és aquí quan el síndic no pot controlar ja l’adrenalina i després de deixar clar que el Govern “ha vetllat en tot moment, com li correspon, per l’interès general” no pot fer res més que tirar llenya al foc i contribuir, com havia fet sempre fins que a alguns els va sorgir algun dubte per la Diada de Meritxell, a la divisió tot assegurant que “la sobirania l’han posat en entredit aquells que han permès operacions que col·locaven Andorra en situació de risc”.

Comentaris

Trending