El SEP creu que la solució a les seves demandes és una qüestió de voluntat política

Els seus representants s'han reunit amb les ministres Vilarrubla i Pallarés

La darrera assemblea del SEP
La darrera assemblea del SEP
Representants del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) s'han reunit aquest dilluns amb les ministres d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i de la Funció Pública i Simplificació Administrativa, Judith Pallarés. Durant la trobada amb Vilarrubla s'han tornat a posar damunt la taula temes de seguiment, com per exemple, una eina telemàtica de comunicació amb el Govern, a través de la qual, per exemple, rebre els comunicats o consultar les nòmines. Pel que fa a la reunió amb Pallarés, els representants del SEP s'han mostrat satisfets pel "tarannà diferent", tot i que "garanties de canvi no n'hi cap ni una".

Nou govern, velles reivindicacions. La trobada dels representants del SEP amb les ministres Vilarrubla i Pallarés ha servit per reiterar antigues demandes. S'ha tornat a demanar l'equiparació, tant salarial com de condicions de jubilació, amb els professionals dels sistemes congregacionals, pagats pel mateix Govern, així com el sistema de compensació per l'ús del material i/o vehicles personals per desenvolupar la feina. En relació a aquesta primera reunió, el secretari general del SEP, David Garcia, ha comentat que trobar solució als principals temes recurrents és una "qüestió de voluntat política".

Pel que fa a la reunió amb la responsable de la cartera de Funció Pública, García s'ha mostrat satisfet pel "tarannà diferent", tot i que "garanties de canvi no n'hi cap ni una". Pallarés ha explicat als representants sindicals que està estudiant la Llei de Funció Pública i que es mirarà de tractar les diferents reivindicacions dels sindicats per solucionar els problemes d'aplicació amb els que s'està trobant.

D'altra banda, el SEP ha fet una petita enquesta d'opinió entre els afiliats a fi de conèixer la valoració que es fa del curs. Així, la valoració global és de 7,2 sobre 10 per part dels afiliats del sindicat. La valoració és més positiva és per a la relació amb les famílies, alumnes i els centres escolars, entre d'altres, que és del 7,6. La relació amb els superiors i amb la resta de companys també arriba al notable, i és de 7,24 i de 7,28 respectivament. No tan bones han estat les valoracions sobre les condicions físiques i materials i de l'organització de la feina i la formació, que han rebut notes de 6,54 i 6,55 respectivament. Aquestes xifres no suposen cap variació substancial en relació als darrers anys. El secretari general, David García, ha resumit que "en general, el personal d'Educació està content amb la seva feina i satisfet del treball en equip, però la demanda sempre és la mateixa: se sent poc valorat retributivament".

Comentaris

Trending