El SAAS posa ara en marxa un dispositiu de control centralitzat de tots els seus professionals

La infermera Bernada juntament amb el director assistencial coordinaran totes les mesures relacionades amb els personal d’infermeria 

-
-
El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha posat en marxa aquest dimecres un dispositiu de control on centralitzar les necessitats de tots els professionals de la institució que siguin positius de coronavirus o que tinguin qualsevol sospita d’haver contret la malaltia. Així s’intentarà millorar l’atenció al personal, vist que fins ara hi havia un descontrol, especialment, sobre qui s’havia d’informar i qui no a la feina, entre altres coses. 

El dispositiu en qüestió adreçat a tots els professionals del SAAS, siguin del departament que siguin. En canvi, els integrants d’aquest gabinet de suport l’integra personal de perfil sanitari per tal que puguin aclarir tots els dubtes clínics que es presentin. Com s’ha dit, es tracta d’un dispositiu íntegrament dedicat als professionals del SAAS, que poden trucar, si tenen símptomes, de dilluns a diumenge de les 8 del matí a les 8 del vespre al 871187 (o a l’extensió 1187). Fora de l’esmentat horari cal que s’adrecin al 116. També es pot fer arribar un correu electrònic a controlcovid@saas.ad.

El dispositiu de control dels professionals del SAAS afectats pel Covid-19 assumeix i centralitza diverses funcions, com ara formalitzar la notificació del cas, gestionar la necessitat de PCR i fer el seguiment dels resultats i, després, en funció dels mateixos, controlar la data de retorn al lloc de treball. El dispositiu en qüestió també tramita tot allò que té a veure amb les baixes laborals i amb el suport clínic necessari per als professionals, inclosa l’ajuda psiquiàtrica o psicològica si escau.

Mesures sobre infermeria

Més enllà dels casos positius o sospites i la seva gestió, el SAAS, en el marc del comitè de crisi sobre el coronavirus, ha designat la infermera Laura Bernada perquè en cooperació amb el director assistencial del SAAS, Marcel Prats, dirigeixin i coordinin a partir d’ara totes les mesures que afecten el personal d’infermeria, tant si és de l’hospital, com de la xarxa d’atenció primària, del Cedre o que prestin serveis als hotels on s’ha ubicat gent derivada des dels centres sociosanitaris.

Comentaris (1)

Trending