El rober de Càritas surt de l'església i se'n va a un polígon

El seu creixement ha obligat a buscar una nova ubicació

Zona que acollirà el rober de Càritas Andorrana.
Zona que acollirà el rober de Càritas Andorrana.
El rober de Càritas marxarà de l'església de Santa Maria del Fener i s'ubicarà en una nau industrial a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella. Ja feia temps que els responsables de Càritas buscaven un local perquè el programa Rober, un dels històrics de l'entitat, ha anat creixent i les dependències actuals han quedat petites.

L'any passat es van recollir 46.000 quilos de material tèxtil que van beneficiar 125 famílies. Més de 4.000 usuaris van visitar les diferents botigues de Càritas.  La venda i l'exportació del material ha multiplicat en un 13.5% els ingressos. Ara i segons els seus responsables, amb el lloguer del nou local es podrà donar resposta al compromís adquirit, millorar les condicions de treball i fomentar la contractació de persones amb dificultats per trobar feina.

És poc probable, però, que a la nau hi vagi pel moment el banc dels aliments, un projecte d'aprofitament en benefici de les persones més necessitades del país. L'any passat va recollir 24.000 quilos de productes de primera necessitat, higiene i neteja que han ajudat a 103 famílies en situació de precarietat. L'any 2018 es va atendre un 5% més de famílies, de les quals un 78% van anar per primera vegada a Càritas. El 31% de totes les famílies que es beneficien d'aquest ajut estan vinculades als serveis socials del Govern.

Comentaris

Trending