El registre d'acomiadaments compta ja amb 165 inscrits

Un total de 115 persones tenen un contracte temporer i la resta un d'indefinit

-
-
El ministre portaveu Eric Jover ha anunciat que ja hi ha 165 persones inscrites al registre d'acomiadaments. Un total de 115  tenen un contracte temporer i la resta un d'indefinit.  En aquest sentit, el ministre ha recordat que les empreses que hagin acomiadat no podran optar a les ajudes del Govern i que cal "filar més prim" amb les persones que s'han inscrit al registre d'acomiadaments.

Ara, segons Jover, caldrà estudiar cas per cas per conèixer cada situació i les circumstàncies que han portat a l'extinció del contracte i especialment dels indefinits "perquè es tracta de personal que formava part de la plantilla d'una empresa".  Ha afegit que caldrà saber "si alguns d'aquests acomiadaments han estat lligats amb la finalització de la temporada d'hivern o no i si s'ha procedit de manera legal per fer fora aquests treballadors".

El ministre portaveu també ha explicat que 1.564 temporers han omplert els formularis que el Govern ha posat a la seva disposició amb l'objectiu de poder tornar al seu país després del tancament de la temporada d'esquí a causa de la pandèmia del coronavirus. Jover ha dit  que el ministeri d'Afers Exteriors i el de Turisme estan treballant per a la repatriació d'aquests temporers. La majoria són argentins i xilens

El Govern recorda que cal omplir el qüestionari que  permetrà conèixer les casuístiques individuals i garantir l’estricta aplicació de la regulació vigent en matèria de drets laborals, a banda de poder ajudar en la tornada al seu país.

Comentaris

Trending