El recinte multifuncional costaria 10,5 milions d’euros

El pressupost inclou una partida petita, de 40.000 euros, per a estudis inicials del projecte que no es començaria a construir fins al 2022 i que estaria finalitzat el 2024

-
-

El pressupost per a l’any vinent inclou ja una partida econòmica per impulsar el reclamat recinte multifuncional. En concret, es tracta de tot just 40.000 euros que haurien de servir per donar el tret de sortida a la construcció d’una infraestructura molt ambiciosa. I és que el cost estimat de la instal·lacio, almenys pel que es desprèn de la informació reflectida als comptes ascendiria als 10,5 d’euros, entre l’obra per a la seva edificació i els diferents estudis necessaris per al seu disseny.

Així es constata en el pressupost per al 2020 tramitat pel Govern al Consell General. Que l’executiu hi pensa en el recinte multifuncional està clar. Es tracta, cal recordar, d’un espai que es considera necessari, per exemple, per acollir esdeveniments com ara les funcions del Cirque du Soleil. La continuïtat d’aquestes de cara a l’estiu vinent estan pendents, justament, de trobar un espai alternatiu a l’aparcament del Parc Central. I per les dades que queden reflectides als comptes, tot apunta que no serà pas un projecte menor. Ben al contrari.

La instal·lació, s’indica, hauria de permetre “organitzar esdeveniments de gran format”. Ara bé, segons les previsions encara trigarà temps a ser una realitat finalitzada. I és que el pressupost allarga la seva construcció fins a l’any 2024.

Per al 2020, la inversió prevista és mínima. Tot just una partida de 40.000 euros que, de fet, no es destinarien a les obres sinó a projectes i estudis previs per fer la instal·lació. De fet, aquest procés, el de recopilar informació prèvia, entre la qual hi hauria l’anàlisi de les possibles ubicacions s’espera que sigui llarg perquè, de cara al 2021, la partida prevista via plurianuals també és curta, de tot just 100.000 euros.

La construcció en si  no començaria fins a l’any 2022. No és fins llavors quan el pressupost preveu la primera inversió forta: 2 milions d’euros per a obres i 250.000 més per a estudis i projectes. El projecte, però, s’allargaria encara dos anys més, fins al 2024, amb dues partides anuals de quatre milions més i una el 2023 de 150.000 euros per a més estudis. En global, entre la tasca tècnica que s’hagi de realitzar i la mateixa edificació, el recinte multifuncional s’enfilaria als 10,54 milions d’euros.

Comentaris (1)

Trending