El Raonador s’interessarà davant el ministeri de Salut i al SAAS per la història clínica compartida

Vila escolta formalment l’usuari que ja ha denunciat a l’Agència de Protecció de Dades una possible vulneració del seu dret a la intimitat

Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
Marc Vila encapçala la institució del Raonador del Ciutadà.
El raonador del ciutadà, Marc Vila, trametrà una carta al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i a la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) interessant-se pel funcionament de la història clínica compartida i posant de relleu el cas concret de l’usuari que després de rebre l’informe del seu registre personal té sospites que no s’hagi vulnerat el seu dret a la intimitat atès que hi ha dos accessos que considera il·legítims al seu expedient i que des de l’hospital ara per ara no li han sabut explicar.

Aquest usuari, que ja ha denunciat el cas davant l’Agència de Protecció de Dades (APDA), s’ha reunit formalment aquest dimarts amb Marc Vila per exposar-li el seu neguit. Ja fa uns dies que la institució havia obert un expedient en relació amb el cas. De fet, no és el primer cop que el Raonador rep queixes sobre la història clínica compartida. Per a Vila, el camí més correcte de resoldre la situació és el de l’APDA, però tot i així també hi intercedirà.

Tant per saber els resultats de les diligències que faci l’oficina liderada per Joan Crespo com les noves respostes que hauria de donar el SAAS davant la petició d’aclariments de l’usuari encara hauran de passar dies. L’usuari, que forma part d’un grup experimental sobre la gestió de la història clínica compartida, és manifestament contrari a aquest sistema, igual com no veu de bon ull el model del metge referent.

Comentaris (2)

Trending