El PS vol oferir als encampadans “un habitatge digne”

Teresa Recasens, número 5 de la llista, entén que si s’ajusten “al màxim” els preus, la gent “tornarà a sentir estimació i motivació per viure a Encamp”

David Rios i Teresa Recasens.
David Rios i Teresa Recasens.

La candidatura del Partit Socialdemòcrata Independents d’Encamp s’ha compromès aquest divendres a buscar solucions als problemes d’habitatge del país. L’objectiu és que tots els ciutadans de la parròquia puguin tenir un pis “digne”, com ha volgut remarcar la número 5 de la llista, Teresa Recasens.

 “Sabem, perquè ho patim, que els lloguers ens ofeguen i costa arribar a finals de mes”, ha afirmat la candidata. Aixi, ha subratllat que hi ha moltes famílies per a qui la despesa del lloguer s’enfila més enllà del 50% dels seus ingressos. “Nosaltres, des del comú, el que volem fer és treballar perquè els nostres ciutadans tinguin un habitatge digne, perquè tinguin uns lloguers assequibles i per minimitzar el que puguem aquesta situació”, ha manifestat.

Les propostes que formula la candidatura preveuen l’elaboració d’un preu de referència del lloguer dels pisos, basant-se en la seva situació, la data de construcció i l’accessibilitat, entre altres paràmetres. També plantegen donar incentius fiscals als propietaris que els lloguin a aquests preus o per sota. Concretament, “els hi rebaixarem l’impost d’arrendaments”, ha exposat Recasens.

D’aquesta manera, la candidata confia que s’ajustaran “al màxim” els preus dels lloguers. De fet, aquestos, ha indicat Recasens, presenten avui dia a la parròquia un cost amb molt poca diferència si es compara amb els d’Andorra la Vella o Escaldes-Engordany. Per això, ha advertit, hi ha molta gent que marxa a viure al centre, “amb més serveis”. Des de la candidatura, s’entén que una rebaixa dels preus permetrà  aconseguir que “la gent torni a sentir estimació i motivació per viure a Encamp”.

D’altra banda, la número 5 de la llista socialdemòcrata també s’ha ofert a “ajudar els nostres joves a poder-se emancipar” i a escoltar les demandes que hi hagi en aquest camp per fer “que puguem viure tots més còmodament”. Recasens també ha exposat que es treballarà “per tenir habitatges sostenibles, perquè a més de protegir el medi ambient puguem rebaixar els costos energètics”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending