El PS tem que el parc d'ambulàncies sigui un 'saldo' comprat a preu d'or

Comentaris

El PS tem que el parc d\'ambulàncies sigui un \'saldo\' comprat a preu d\'or
El PS tem que el parc d\'ambulàncies sigui un \'saldo\' comprat a preu d\'or

Els consellers generals socialdemòcrates temen que la flota d’ambulàncies que garanteixen el transport sanitari és vella i cara. O pitjor encara, que els vehicles eren poc menys que saldos tot i haver-se comprat a preu d’or. En tot cas, i per treure’n l’entrellat, la parlamentari Rosa Gili, ha presentat una demanda de documentació prou àmplia. Gili vol tenir accés al llistat complet de totes les ambulàncies emprades pel transport sanitari, així com diferent informació sobre tots els vehicles. Amb aquesta documentació la política escaldenca vol poder fer “un seguiment” de quin és l’estat actual de la flota d’aquests vehicles, tot recordant que en els darrers anys ha estat un tema que ha generat diferents polèmiques. 

Fonts consultades reconeixen que no és descartable que de les dades que es puguin extreure com a producte de la demanda d’informació n’hi hagi de valuoses en relació al presumpte malbaratament de recursos per part d’alguns directius del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). De moment, l’afer que va acabar amb la sortida pactada -encara que judicialment discutida amb posterioritat- del director econòmic del centre, Quirze Font, va quedar circumscrit en l’àmbit administratiu, però almenys des del PS mai no s’ha descartat, és més, s’ha deixat entreveure, que les irregularitats podrien tenir un impacte penal. El cas està en mans de la fiscalia, on hi va arribar traslladat pel propi Govern. Per ara, no ha transcendit que hi hagi hagut cap avenç.

Per ara, i en l’àmbit parlamentari, Rosa Gili reclama en l’escrit enviat a Sindicatura “el llistat de totes les ambulàncies utilitzades en el marc de l’aplicació del pla director del transport sanitari”. Gili sol·licita que la informació vagi acompanyada de diferents dades, com ara els models i la classe de vehicles, les matrícules, l’any de posada en circulació i el d’adquisició per part del SAAS o bé de l’empresa adjudicatària. També es demana que s’especifiqui si es van comprar nous o d’ocasió i, en aquest darrer cas, l’origen, el país d’on venien i quina empresa els va vendre.


La documentació sol·licitada podria revelar dades útils en relació a les irregularitats presumptament comeses per la direcció del SAAS i que la fiscalia estaria investigant


La consellera general també vol saber quina persona del SAAS va gestionar cada operació de compra i els quilometratges en el moment de l’adquisició. Gili també sol·licita els registres de les desinfeccions, l’estat actual de les ambulàncies i dels seus equipaments, així com les cèl·lules sanitàries. Altres detalls que vol saber són “les condicions tècniques fixades per la normativa vigent en matèria de transport sanitari així com els criteris d’acreditació establerts pel SAAS i precisar si cada un dels vehicles compleix ambdós requisits”. També demana si se segueixen les exigències en matèria d’homologació establertes per la normativa europea. 

Per últim Gili també demana que en la documentació reclamada també s’adjunti “el pla de manteniment preventiu i correctiu” i que s’indiqui “si tots els vehicles compleixen amb aquest”. A més, sol·licita saber els noms de les persones responsables del bon funcionament i manteniment de les ambulàncies. La consellera general socialdemòcrata ha explicat que “ens interessa fer un seguiment de la flota d’ambulàncies que tenim al país”, tot recordant que és un assumpte que ha estat “polèmic en varis moments dels darrers anys”, com per exemple amb “temes d’adquisició que no sempre ens han semblat massa correctes”. Gili apuntat que “volem tenir més informació en relació a quina és la flota, quin és el seu estat, com s’han adquirit i altres dades en relació al seu manteniment”.

Comentaris

Trending