El PS s’aferra al fiasco comunal del Prat Gran per oferir més planificació i transparència a Encamp

Rios i Riba encapçalen una candidatura paritària amb més independents que militants socialdemòcrates que pretén aconseguir que la parròquia, “defallida”, torni “a ser el cor d’Andorra”

Bona part de la candidatura, amb David Rios i Enric Riba al davant, s'ha presentat al Prat Gran.
Bona part de la candidatura, amb David Rios i Enric Riba al davant, s'ha presentat al Prat Gran.
La candidatura que el Partit Socialdemòcrata (PS) presenta a Encamp té en la pèrdua del Prat Gran com el gran parc de la parròquia producte d’una gestió com a mínim dubtosa de l’actual majoria comunal un dels grans esquers on reivindicar-se. L’equip que lideren David Rios i Enric Riba pretén que “Encamp torni a ser el cor d’Andorra i el Pas de la Casa el cim del país” tot oferint diàleg i una major “planificació. No pot ser que a dos mesos d’unes eleccions la parròquia es quedi sense parc”. No obstant això, el candidat a cònsol major no ha volgut revelar si en cas de victòria aprofitarien l’escletxa que atorga el conveni recentment signat entre el comú i la propietat per tornar a negociar sobre el futur de l’espai.

Rios, Riba i la resta de la candidatura s’han presentat aquesta tarda justament en, encara, un dels grans pulmons verds urbans de la parròquia. “Representa un espai on tots els ciutadans es troben per dialogar, parlar, socialitzar. Pretenem ser molt més propers i molt més transparents”, ha explicat el cap de llista que ha remarcat, també, que el Prat Gran és, també, “la demostració d’una forma de gestió que nosaltres volem canviar”. En aquest sentit, Rios ha remarcat que “tenim molt clar que s’ha de planificar” i no deixar les coses per al darrer moment i acabar malament.

Els socialdemòcrates han assegurat que tenen el programa tancat des de fa mesos i que ara ja fan reunions per acostar-se als diferents col·lectius de la parròquia i conèixer encara més i millor la realitat encampadana. Constaten “molt defalliment” i es presenten amb la il·lusió de recuperar “el potencial que té” tant Encamp com el Pas de la Casa. No han avançat grans receptes. Si fos el cas, a partir de la jura com a càrrecs de la majoria “replantejaríem” la situació del Prat Gran, potser desplaçant-lo una mica i, també amb “solucions imaginatives”. David Rios ha retret a l’actual corporació que ha estat massa “tancada a casa comuna”.

La llista

Rios i Riba han desgranat alguns dels trets de la candidatura socialdemòcrata tot remarcant, tal com ha fet el candidat a cònsol menor, que “és l’única força progressista davant de tot d’opcions conservadores”. L’exconseller general ha assegurat que no han tingut temps per analitzar les altres candidatures al detall i, per tant, no saben si la irrupció d’Agrupament Encampadà els pot beneficiar o no. En tot cas, “som una candidatura paritària, amb el mateix nombre d’homes que de dones, que no és fàcil d’aconseguir”.

El cap de llista també ha destacat que a la candidatura hi ha més independents que militants al PS fet que vol dir que hi ha “gent il·lusionada” i, segons Enric Riba, amb una formació molt diversa. Joves del Pas, d’Encamp, especialistes en educació, en finances o en turisme, com el mateix candidat a cònsol menor, que durant dècades va ser el responsable de l’oficina turística d’Andorra a París. Per al candidat a cònsol menor, “tenim un equip molt cohesionat i multidisciplinar” amb ganes de tornar a “dinamitzar o redinamitzar el Pas de la Casa i Encamp”.

Comentaris (4)

Trending