El PS retreu a Martí el "retrocés democràtic" que aplica DA

Comentaris

El PS retreu a Martí el \"retrocés democràtic\" que aplica DA
El PS retreu a Martí el \"retrocés democràtic\" que aplica DA

El president del grup parlamentari mixt i conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha denunciat “el preocupant procés de retrocés democràtic a què ens està sometent el senyor Martí i els senyors de DA”. Ho ha fet durant la sessió de Consell General celebrada aquest dijous i en resposta als atacs que el màxim responsable de l’executiu va llençar vers la formació per haver demanat la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, per la seva vinculació als ‘Papers del Panamà’. Toni Martí ha demanat la paraula per convidar López a tornar-se a mirar les declaracions, ja que "en cap moment vaig fer cap insinuació al tomb d'una ironia que ratllava el cinisme" tal com ha assegurat el socialdemòcrata. Després de la sessió, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha qualificat de "deplorable" la roda de premsa d'aquest dimecres, ja que amb les insinuacions que va fer es poden sentir al·ludits i perquè considera que Martí va mostrar una "actitud de ploramiques". 

Pere López ha intentat aprofitar la seva intervenció per defensar el vot favorable dels tres parlamentaris del PS al crèdit extraordinari per la subvenció de 51.000 euros a la Fundació Museu Andorra. El conseller general ha estat interromput pel síndic mentre criticava la compareixença de Martí. Vicenç Mateu ha considerat que l’al·locució del socialdemòcrata no s’adeia a l’objecte del debat. López no s’ha estat d’expressar l’esperança que “aquesta opinió crítica no suposi posar a treballar els serveis jurídics de Govern o que s’iniciï una altra campanya d’atacs contra el PS”. El parlamentari ha lamentat “les manifestacions injustes” que el cap de l’executiu va fer dimecres durant la seva compareixença extraordinària, feta expressament per respondre la petició de dimissió de Jordi Cinca, segons la formació. “Vostè no és qui per jutjar qui és responsable i qui no”, ha afirmat.

López ha volgut preguntar “què té a veure l’afer BPA amb els interessos del ministre a Panamà” i ha lamentat que “allò que a altres països és perfectament possible [demanar la dimissió d’un membre del gabinet], a l’Andorra de DA no ho és”. El conseller ha lamentat el “retrocés democràtic” que suposen, per una banda, “els atacs a les opinions divergents” i, per l’altre, “el fet que ara tot és confidencial i secret”. El parlamentari socialdemòcrata ha interpel·lat directament Martí en criticar que “vostè sembla tenir la veritat absoluta i poder dir quan actuem correctament i quan no”. A més, ha posat en relleu la decisió de Martí de comparèixer davant els mitjans per respondre la petició de dimissió quan, en canvi, “hi ha moltes més qüestions que preocupen els ciutadans per les quals no ha baixat mai a la sala de premsa”.

Les propostes sobre Vall Banc

Des de les files del PS i de SDP també han mostrat la seva preocupació pel fet que les dues ofertes presentades per a la compra de Vall Banc provinguin de dos fons d'inversió. El més crític ha estat Víctor Naudi, que considera que la resolució no està anant pel bon camí perquè "no s'han fet bé les coses". "Em temo que la finalitat d'aquestes financeres no és fer un treball com un banc, i això pot implicar, i tant de bo m'equivoqui, que un gran nombre de treballadors perdin la seva feina", ha alertat. El conseller ha afegit que, a més, "els dipòsits dels clients es poden veure malmesos i hi ha un dubte de si podran recuperar els seus diners". 

El conseller socialdemòcrata Pere López també ha lamentat que no hi hagi cap banc entre les ofertes, i que malgrat que les entitats andorranes s'hi van interessar, finalment no hi hagin optat. A més, ha avisat que un fons d'inversió "no té la voluntat de continuïtat en el temps com pot tenir una entitat de crèdit". Amb tot, ha dit que cal esperar a veure quin és el seu plantejament, "i si aquesta solució permet que els clients recuperin els diners ens semblarà perfecte". Finalment, la consellera general liberal Judit Pallarés ha indicat que "esperem que la decisió que es prengui sigui la millor, sigui ràpida i sigui l'encertada".

Comentaris

Trending