El PS ‘recupera’ Jordi Font per a la primera línia política i integra joves i col·lectius socials a la llista nacional

Pere López, Susanna Vela, Judith Salazar i l’exconseller general escaldenc més el membre de la joventut socialdemòcrata Roger Padreny ocupen els cinc primers llocs de la candidatura

Comentaris

-
-
L’exconseller general socialdemòcrata Jordi Font torna a la primera línia política. Parlamentari en dues legislatures entre 2005 i 2011, l’escaldenc ocupar la quarta plaça en la candidatura nacional del PS, just per darrere de Pére López, Susanna Vela i Judith Salazar. La llista socialdemòcrata la va aprovar aquest dissabte el comitè directiu de la formació, que ha celebrat la inclusió de joves i representants de diferents col·lectius socials, així com el manteniment de persones amb experiència en el món polític i, fins i tot, en càrrecs electes.

Els socialdemòcrates consideren la candidatura “paritària” de “potent” i destaquen que conjuga persones amb molta experiència prèvia al món polític andorrà, tant al si de la formació com en càrrecs electes, i renovació així com representació de col·lectius de diferents àmbits de la societat”. Així, ressalten que dues exprimeres secretàries del partit, Susanna Vela, com a número 2 i Judith Salazar, com a 3 tal i com va avançar l’Altaveu, així com l’exconseller general Jordi Font acompanyaran als primers llocs l’aspirant a cap de Govern, Pere López.

Els socialdemòcrates també remarquen la “gran importància” que se li dóna a la presència de dones. Dels deu primers llocs, de fet, cinc ho són, entre les quals el partit destaca Susanna Vela, exministra de Cultura (2009-11) així com actual primera secretària del PS, càrrec que també va ostentar la número 3 de la candidatura, Judith Salazar. El número 4 l’ocuparà Jordi Font, que fou conseller general socialdemòcrata dues legislatures (2005-09 i 2009-11). Per tant, juntament amb López s’aposta per persones de gran experiència i trajectòria al món polític andorrà. “La llista, però, també obre la porta a la gent jove amb la presència de dos membres de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA): l’expresident del Fòrum Nacional de la Joventut (FNJ) Roger Padreny, que serà el número 5, i Joao de Melo, el 10”

A més, ressalta el PS en un comunicat, s’inclouen persones que estan en diferents àmbits i col·lectius del país. Andorrans propers al món hindú (Dipa Keswani) o magribí (Rachid Cherkaoiu) confeccionen una llista que es pretén molt plural i en què hi ha persones que han estat presents en reivindicacions de pares en escoles (Teresa Recasens) o membres actius d’organitzacions, per exemple, feministes, com en el cas de la professional sanitària Maria Alaminos. Dos excàrrecs electes de llarga trajectòria al partit (Esteve López i Mariona González) tanquen la llista ‘titular’ i el grup de suplents.

 

1.- Pere López

2.- Susanna Vela

3.- Judith Salazar

4.- Jordi Font

5.- Roger Padreny

6.- Teresa Recasens

7.- Rosa Maria Rechi

8.- Maria Alaminos

9.- Víctor Iriarte

10.- Joao de Melo

11.- Xavier Giró

12.- Dipa Keswani

13.- Rachid Cherkaoiu

14.- Esteve López

Suplents:

Everest Vilaginés

Sergi Gonzàlez

Mariona González

Comentaris (4)

Trending