El PS proposa la creació d'un Fons Públic Nacional de Solidaritat per fer front a la crisi del coronavirus

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López considera que és la unica alternativa viable

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El PS ha proposat durant la reunió mantinguda aquest dimarts amb Govern, la creació d'un Fons Públic Nacional de Solidaritat com a única alternativa viable per fer front a la crisi del Covid-19 i poder afrontar la necessària injecció de diners públics a les empreses i a les famílies. “Des del PS estimem que el fons hauria d'estar dotat en uns 200 milions d'euros, aproximadament un 50% del pressupost de l’Estat, per sustentar i ajudar a les famílies i les petites i mitjanes empreses.”, ha dit el president del grup parlamentari socialdemòcrata Pere López.

"La màquina econòmica s'ha aturat de cop i no sabem fins quan", afegeix López. És per aquest motiu que els socialdemòcrates demanen al Govern que endeuti l'Estat per tal de poder injectar diners perquè les famílies i les empreses puguin aturar "el duríssim cop que representa aquesta aturada".

Des del PS apunten que l'endeutament és necessari perquè un cop la maquinària econòmica s'hagi de tornar a engegar, pugui arrencar i no estigui malmesa. Aquesta hipotètica situació encara ho faria tot més difícil i costós: "la injecció econòmica és l'única manera de poder mantenir la màquina greixada perquè quan l'engeguem torni a funcionar", explica López, que ha volgut remarcar que "si el Govern pren mesures en aquest sentit, comptarà amb la lleial col·laboració del PS".

La prioritat dels socialdemòcrates és que les famílies i les empreses puguin tirar endavant després de la crisi, i per poder complir aquest objectiu, el paper de l'Estat serà determinant. En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha remarcat  que "la por a l'endeutament no ens ha de limitar en un moment tan crític. El pes específic de sectors com el comerç, la restauració, l'hoteleria, la construcció és molt més gran a Andorra que a altres països i per tant l'impacte econòmic serà proporcionalment més gran i la necessitat d'injeccions econòmiques per part de l'estat també ho hauran de ser", ha indicat López.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending