El PS posa un “insuficient” a Marsol i 'l'acusa' de complir només el 47% del programa electoral

La candidatura que lideren Carmona i Gonzàlez a Andorra la Vella mostra el seu optimisme i energia i remarquen el que el comú “ha d’estar a prop de cada pam de cada barri”

-
-
Dolors Carmona, Sergi González i la resta de la candidatura del Partit Socialdemòcrata (PS) a Andorra la Vella donen un “insuficient” a la majoria comunal demòcrata. Lamenten que l’equip liderat per Conxita Marsol ha complert tan sols “el 47%, en tot cas menys del 50%”, del programa electoral amb què van concórrer als comicis del 2015. Un programa electoral que, segons ha recordat el número 2 de la llista, “curiosament deu fer un mes que no es pot trobar a les xarxes”. Els socialdemòcrates han defensat un projecte de parròquia “oberta, participativa i transparent” amb un comú que estigui “al costat de les persones” i “a prop de cada pam de cada barri”.

La llista socialdemòcrata s’ha presentat amb tant optimisme i tanta energia que malgrat ser només un acte adreçat als mitjans de comunicació, s’ha transformat més en un míting que una altra cosa. De fet, ha semblat una mena d’entrenament de qualsevol acte públic de campanya. “Tenim el terme ‘guanyar’ en el nostre ADN”, ha remarcat el candidat a cònsol menor, Sergi González, que ha afirmat que no és una qüestió d’arrogància sinó de confiança i d’haver estat construint els darrers mesos tant l’equip com el programa. L’energia, massa hi tot, ha desbordat la compareixença. El ‘dream team’ ha semblat realment un equip de futbol en alguns moments.

Més enllà d’això, Carmona i González, amb alguna aportació del número 4 de la llista, Pere Baró, han anat desgranant alguns trets de la candidatura i del programa després que cadascun dels integrants de la candidatura es presentés. L’eslògan ‘una parròquia per a tothom’ ha tornat a sortir igual com el fet d’insistir que es tracta de l’única alternativa comunal progressista. A banda, algun retret a “la coalició del clip”, referint-se a l’equip encapçalat per Conxita Marsol, de qui sorneguerament Carmona ha dit que en funció dels resultats del 15-D “potser sí que espera un salt a la fama”, però no li volen facilitar el camí. La candidata socialdemòcrata ha recordat, en referència al pacte d’En Comú per Andorra la Vella, que “en política no tot s’hi val” i que hi ha d’haver “coherència”.

Conseller de barri

Gonzàlez i Carmona, Carmona i Gonzàlez, han fet molta referència a la voluntat de voler estar al costat de la gent. A fer “una aposta transversal pels barris” fins al punt d’institucionalitzar el conseller de barri perquè pugui interactuar més i millor amb els ciutadans. La candidata del PS ha defensat aquest model en contraposició al fet de primar, com considera que s’ha fet, l’eix comercial. “No mengem només del comerç i el turisme”, ha remarcat Carmona per destacar l’abandó que sofreixen alguns indrets de la parròquia, amb mancances quant a higiene i altres serveis bàsics, ha remarcat. 

Els membres de la candidatura han explicat que les darreres setmanes han estat repassant el programa electoral demòcrata juntament amb persones de l’entorn i han arribat a la conclusió que de les 118 propostes que contenia, s’ha executat el 47%. Hi ha propostes que s’han fet completament i altres a mitges. “I moltes molts propostes que no s’han fet”. Gonzàlez ha destacat, però, que els darrers dies s’està “accelerant” el compliment d’alguns compromisos i Carmona ha remarcat que algunes actuacions més grandiloqüents -segurament referint-se a la intervenció a l’avinguda Meritxell, encara que no l’ha citat en aquest cas- han tapat molts incompliments. “El que hem denotat molt és que la resposta social ha estat poc clara i no prioritària”.

Dolors Carmona ha tirat pilotes fora i s’ha escudat, en certa manera en el sistema electoral, quan se li ha demanat per la vehemència que mostra ara el PS, a punt d’iniciar-se la campanya, i que xoca amb un comportament força més dòcil durant el mandat i els debats en sessió de consell de comú. “És molt difícil el paper de la minoria”, ha remarcat per afirmar també que no sempre han tingut la informació necessària. Alhora, ha dit, “som persones constructives” que creuen que “no hem de fer contínuament una crítica constructiva que no voldrem que ens facin quan governem. Som partidaris d’una gestió col·lectiva”.

Comentaris

Trending