El PS es posiciona a favor del dret a decidir a Catalunya i en contra de la vulneració de drets fonamentals

Comentaris

El PS es posiciona a favor del dret a decidir a Catalunya i en contra de la vulneració de drets fonamentals
El PS es posiciona a favor del dret a decidir a Catalunya i en contra de la vulneració de drets fonamentals
  • La formació socialdemòcrata mostra la seva “preocupació” pels fets succeïts els darrers dies a l’Estat veí i fan una nova crida al diàleg polític com a única via de solució
  • Lamenta que l’actitud mostrada per Madrid s’acosta més a “èpoques passades” que a una altra cosa i recorda que aquesta manera de fer “en res no ajuda a trobar una sortida adequada”
El Partit Socialdemòcrata (PS) es mostra favorable al dret a decidir dels pobles -sempre respectant els ordenaments jurídics nacionals i internacionals- i es posiciona indubtablement en contra de la vulneració de drets fonamentals que, a parer seu, s’està produint a Catalunya per part de l’Estat espanyol en relació amb la convocatòria del referèndum del proper diumenge, 1 d’octubre. La formació socialdemòcrata s’ha posicionat amb certa claredat i contundència aquest dimarts en relació al conflicte que es viu a l’Estat veí del sud i referma “la preocupació important que ens genera tot el que està passant els darrers dies amb una situació de conflicte que, entenem, en res ajudarà a trobar una solució adequada”. La formació liderada per David Rios des del punt de vista orgànic i Pere López a nivell parlamentari fa una nova crida “al diàleg entre les dues parts” i recorda que “és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociades per afrontar els problemes que afecten els ciutadans”. Alhora, defensa “la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals sense que això suposi impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica”, una fórmula interpretativa que tant pot servir per mostrar-se a favor del dret a decidir com d'un referèndum pactat. Quants als fets ocorreguts els darrers dies, essencialment a Barcelona i, també, amb afectació especialment a les xarxes socials i els mitjans de comunicació, el PS remarca “la inquietud que ens està generant el fet que s’estan vulnerant, al nostre entendre, principis i drets que han de ser fonamentals i, per tant, defensats fermament, a qualsevol democràcia moderna, com la llibertat d’expressió, d’informació i de reunió”. La formació lamenta que aquestes “vulneracions” de “cap manera no serviran per reconduir la situació” perquè recorden més “èpoques passades” que cap altra cosa. “Només el diàleg pot ajudar a trobar una sortida acceptable per totes les parts”, referma el partit presidit per Vicenç Alay, que acaba el comunicat en què es posiciona sobre el conflicte hispanocatalà explicant que “no podem oblidar els llaços estrets que han existit, existeixen i existiran entre Andorra, Catalunya i Espanya. Són molts els andorrans que hi tenim vincles familiars i d’amistat i el nostre país, cal recordar, va ser lloc de refugi de molts catalans i espanyols que en el seu moment van fugir de la dictadura franquista. Per això, no podem més que confiar que la situació s’acabi reconduint i es trobi una solució a un conflicte que no és gens positiu per a ningú”.

Comentaris

Trending