El PS entra fins a tretze demandes d'informació sobre el fons de reserva per evitar la manca de transparència de la CASS

Comentaris

El PS entra fins a tretze demandes d\'informació sobre el fons de reserva per evitar la manca de transparència de la CASS
El PS entra fins a tretze demandes d\'informació sobre el fons de reserva per evitar la manca de transparència de la CASS

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat fins a tretze demandes d’informació amb l’objectiu de conèixer quines van ser les pèrdues sofertes en les inversions del fons de reserva de jubilació i els productes que les van causar al llarg del segon i del tercer trimestre del 2015. El parlamentari, que ha acusat la CASS “d’obscurantisme” per no voler donar aquestes dades en les respostes a la pregunta que va formular sobre la qüestió al gener, ha posat en relleu que la rendibilitat aconseguida pel fons ha estat “la més baixa dels darrers anys” i per això ha destacat la importància d’esbrinar els motius d’aquesta situació.

Les demandes d’informació reclamen tenir una relació “exhaustiva” de tots els productes en què es troben invertits els diners provinents de les cotitzacions de la branca jubilació. Es demana “una descripció exacta” així com la seva “qualitat creditícia”, el “volum total” que suposen en relació al total del fons i la seva rendibilitat. Aquestes dades es demanen per diferents moments. D’una banda, per cada final del tercer trimestre dels darrers cinc exercicis (2011, 2012, 2013, 2014 i 2015). De l’altra, per cadascú dels darrers cinc trimestres (desembre 2014, març 2015, juny 2015, setembre 2015 i desembre 2015).

A banda, dues demandes més persegueixen conèixer quins són els productes que al segon i al tercer trimestre del 2015 van patir pèrdues. Es vol saber “l’import exacte” d’aquestes davallades i la seva “motivació”. La darrera demanda d’informació reclama saber quina ha estat, trimestre a trimestre, l’aportació que, via els excedents de la branca de jubilació, s’ha anat fent des del 2011 al fons de reserva.

López ha recordat que “hem hagut d’entrar les tretze demandes perquè la CASS, a les preguntes fetes anteriorment no ens ha contestat”, fet que atribueix a “la seva línia d’obscurantisme”. Ara, ha indicat, són peticions “molt més segmentades, detallades i concretes” per evitar que, tal com va passar amb les qüestions tramitades a inicis d’any “se’ns contesti de forma esquiva”. És per això que “demanem el detall per separat per cada període i demanem una relació exhaustiva dels fons en què es troben invertits les reserves”. 

El parlamentari socialdemòcrata espera que “se’ns contesti una informació que a totes llums ha de ser pública”. Per a López “hi hem de tenir accés per tal d’esvair els dubtes que tenim en relació a les pèrdues ocasionades en algun trimestre del 2015”, unes davallades que, ha deixat clar, “ha malmès el rendiment del fons”. En aquest sentit, el conseller general del PS ha posat en relleu que “la rendibilitat de 2015 ha estat la més baixa dels anys anterior i ha quedat per sota de l’índex de referència”. López ha comentat que “això ve, al nostre entendre, perquè s’han produït algunes pèrdues en alguna inversió, una informació que la CASS mira de no donar-nos”.

Comentaris

Trending