El PS denuncia un sobrecost de 275.000 euros a les obres de l'ETAP del Pas de la Casa

El comú d’Encamp ha aprovat aquest dijous el lloguer de la parcel·la del Prat del Germà, al Prat Gran

-
-
El conseller del comú d'Encamp Eric Riba, ha lamentat aquest dijous durant la sessió de consell la poca previsió i la manca de planificació per part del comú pel que fa a les obres d l'Estació de tractament d’aigües potables (ETAP) al Pas de la Casa. La preocupació de PS Independents és el sobrecost de 275.000 euros, motivat, segons Riba per com s'ha conduït la gestió dels treballs: "un comú no pot iniciar un projecte d'una forma i a mesura que avança anar-ho canviant per contemplar coses que no estaven previstes en el projecte iniciat", ha explicat Riba. Des de la formació han volgut reiterar que no estan en contra del projecte: "estem segurs que el resultat serà molt bo. El problema ha estat la manca de planificació", ha declarat: "és una forma de procedir que no s'espera del comú". Des de la majoria han reconegut que el projecte s'havia d'haver portat a terme d'una altra manera, però que a partir d'ara s'han d'aplicar més filtres qualitatius per evitar aquestes despeses.

Durant la sessio, el comú d’Encamp ha aprovat aquest dijous el lloguer de la parcel·la del Prat del Germà, al Prat Gran, per  un import de més de 6.000 euros mensuals durant els tres primers anys i 7.000 euros mensuals a partir d'aleshores. La parcel·la, que compta amb 4.500 metres quadrats, formarà part del nou Prat Gran en què la corporació té prevista una inversió tal de 4,5  milions d’euros, tot i que el projecte final encara està per definir.  

En aquest punt el conseller de PS Independents, David Rios, ha explicat que, si bé són favorables al lloguer de la parcel·la, plantegen una concepció de parc diferent que els hi agradaria poder debatre amb els grups de la majoria abans de dur a terme el concurs públic per adjudicar el projecte.

Des de la formació proposen que els espais de lleure estiguin més concentrats, i que el cost final sigui més baix: "Ens hem posat a disposició de la majoria per treballar conjuntament. És el punt de trobada de tots els ciutadans d'Encamp, i és tan important que s'hauria d'encarar com un pacte d'estat a escala comunal: abans de fer aquest concurs d'idees estaria molt bé que abans de fer el concurs tenir diàleg amb la majoria per avançar", ha declarat Rios. La cònsol major, Laura Mas ha afegit que es preveu treure el plec de bases pel concurs d’idees ben aviat al BOPA.

Ríos també ha criticat la llicència d'obres presentada per FEDA per instal·lar una part d'una línia elèctrica d'alta tensió a la Solana d'Encamp. El conseller socialdemòcrata ha assegurat que en aquest terreny s'instal·laran unes catorze pilones d'uns 30 metres d'alçada, el que provocarà un gran impacte ambiental. Mas ha manifestat que aquestes aportacions s'haurien d'haver fet prèviament, ja que a hores d'ara només estava pendent l'aprovació de la llicència

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending