El PS denuncia que les infraestructures culturals d’Encamp viuen en la “indigència”

La candidatura que encapçalen David Rios i Enric Riba prometen inversions per mirar de treure equipaments com la Valireta o la sala de festes del Pas de l’obsolescència 

Comentaris

-
-
La candidatura socialdemòcrata d’Encamp ha denunciat “la indigència” amb què viuen moltes de les infraestructures, especialment de naturalesa comunal, de la parròquia. El Partit Socialdemòcrata (PS) s’ha compromès, en cas de poder governar el comú encampadà, a fer importants inversions per fer front a l’obsolescència en què viuen espais com la sala la Valireta o la sala de festes del Pas.

“La proposta és sortir de la indigència que tenen les infraestructures culturals d’Encamp”, ha resumit la candidata número 11, Maria Lluïsa Alaminos, que ha assegurat que són “moltes propostes perquè creiem molt amb el talent d’Andorra i d’Encamp, i creiem que tothom es mereix un espai digne on assajar, on fer teatre, dansa, música…” Alaminos ha posat l’exemple de la Valireta com a infraestructura obsoleta: “A vegades es queda tan obsolet i petit que hem de fer servir el poliesportiu, una sala que no està condicionada”, i condicionar-la cada vegada “és un cost que si tinguéssim una bona sala en condicions ens estalviaríem”. Això pel que fa a la sala de teatre, però s’ha de tenir en compte que la sala de música és petita i que la de dansa és subterrània. 

Així, la candidata número 11 de la llista de PS i Independents d’Encamp ha valorat que “per talent no és” que no s’hagin adequat les infraestructures, doncs a la parròquia hi ha esbart, el Cor de Rock, diversos grups de música i de teatre, entre d’altres. Alhora, Alaminos ha defensat que no es tracta de grans inversions sinó que “a vegades falta posar una mica més de sí i donar totes les facilitats. Amb pocs recursos i amb una mica de millora aconseguiríem grans espais”. Al Pas de la Casa la situació no millora gaire, doncs la plaça de l’Església, que era una zona que servia “una mica per tot l’acabem d’inhabilitar”, ha sentenciat la candidata, que ha comentat que ara el Complex Esportiu i Sociocultural “haurà de ser més cultural i se li haurà de treure tot el profit que té”. 

A part, cal remodelar la sala de festes, tal i com reclamen els ciutadans de la vila del Pas de la Casa. Alaminos, a més, a manifestat que “al Pas de la Casa realment no li arriba l’oferta cultural, i són molt poques les ofertes d’oci que té”. Per això els agradaria, entre d’altres, realitzar una mostra de teatre al carrer, a l’estiu, “que ompli les parts del poble que normalment són menys visitades, repartir-ho pel poble i també pel Pas de la Casa”.

 

Comentaris (2)

Trending