El PS denuncia que els viatges de Gallardo recorden “els hàbits” de Juli Minoves

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela pregunta a Govern pels motius, els objectius i els costos dels desplaçaments a Turquia, el Canadà i Israel

Jordi Gallardo, durant el viatge a Israel.
Jordi Gallardo, durant el viatge a Israel.

El Partit Socialdemòcrata vol furgar en els viatges realitzats pel ministre d’Economia, Jordi Gallardo. La parlamentària Susanna Vela ha presentat una pregunta que el Govern haurà de respondre per escrit on demana pels “motius i objectius” dels desplaçaments realitzats entre setembre i novembre a països com Turquia, el Canadà o Israel. Al mateix temps, també vol que se li avanci quina és l’agenda de cara a l’any 2020. Des de la formació s’entén que aquests viatges s’estan fent amb “manca de transparència i informació” i han posat en relleu que “recorden als hàbits de ministres liberals del passat”, en una clara referència a Juli Minoves.

Vela ha explicat que “com a parlamentaris i com a ciutadans ens agrada saber quins són els criteris que s'utilitzen per anar a un esdeveniment o en un altre” així com per “determinar reunions amb empresaris d’un país o d’un altre”. Així mateix, la parlamentària ha denunciat la manca “d'un Govern obert i d’una agenda pública per conèixer les reunions dels nostres gestors públics”.

En la pregunta es posa en relleu el fet que “hem conegut per diversos mitjans que el senyor Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa, ha realitzat diversos desplaçaments des del mes de setembre passat, dels quals només ha transcendit l’elaborat pel gabinet de premsa del Govern”. En l’escrit, Vela no s’està de lamentar que aquests viatges “recorden els hàbits de certs ministres liberals del passat”, sense citar-lo però en el que és una clara referència a qui fou ministre d’Afers Exteriors i, després, de Cultura i altres àmbits sota el Govern d’Albert Pintat, Juli Minoves.

Amb les preguntes, el PS vol conèixer el motiu i els objectius d’aquests viatges, el nombre de persones desplaçades, la durada dels desplaçaments, el cost, les reunions realitzades i amb quines persones. L’objectiu d'aquestes demandes és conèixer també si existeix una agenda de desplaçaments prevista per l’any 2020.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending