El PS d'Encamp és partidari de potenciar programes perquè els padrins puguin envellir a casa

Comentaris

El PS d\'Encamp és partidari de potenciar programes perquè els padrins puguin envellir a casa
El PS d\'Encamp és partidari de potenciar programes perquè els padrins puguin envellir a casa

La candidatura PS Independents a Encamp pretén impulsar un programa que permeti la gent gran envellir a casa seva sense necessitat d’anar a una residència a la vegada que continuen participant en les activitats de la parròquia. També es vol potenciar plans intergeneracionals on s’hi apleguin avis i joves. Són algunes de les propostes que la formació ha presentat aquest dimecres en el marc d'un berenar al Casal del Poble amb els padrins encampadans.

El cap de llista, Joan Sans, ha posat en relleu la voluntat d’impulsar un programa “per afavorir l’autonomia personal i el creixement digne a casa”. Això permetria “que la gent gran no hagi de recórrer a una residència” i “envellir dignament amb un bon acompanyament”. La candidatura també porta al programa electoral un enfortiment del servei d’atenció domiciliària amb la idea, justament, de fomentar aquest objectiu d’autonomia dels padrins.

El candidat a cònsol major ha posat en relleu que la fita és implantar programes similars als que ja existeixen a països veïns que permetran “garantir un seguiment perquè els padrins no se sentin sols”. També es vol “anar-los a buscar i que s’impliquin en les activitats que s’organitzen a la parròquia”. 

Un altre àmbit que es vol impulsar són les trobades intergeneracionals, totalment oblidades en el darrer mandat. “Volem posar en marxa uns programes on hi hagi un enllaç directe entre joves i gent gran”, ha explicat Sans, tot remarcant que totes dues generacions “poden aportar molt” l’una a l’altra i que, a més a més, es tracta d’un aspecte clau per donar “caliu al poble”. 

Durant el berenar, els padrins participants han fet arribar els neguits als membres de la candidatura de PS Independents que han participat: el propi Sans, Pere Marsenyach, Elisabet Pirot, Iolanda Vigo, Eduard Ricard García i Joan-Ramon Borra. Entre ells, ha sortit les dificultats que tenen els habitants de nuclis allunyats del centre com ara els Cortals o Hort de Godí d’ençà la supressió del servei de bus intern, una iniciativa que el programa electoral preveu recuperar.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.