El PS demana "formalment la dimissió" de Cinca pels 'Papers de Panamà'

Comentaris

El PS demana \"formalment la dimissió\" de Cinca pels \'Papers de Panamà\'
El PS demana \"formalment la dimissió\" de Cinca pels \'Papers de Panamà\'

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha reclamat la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, per la seva implicació amb els Papers de Panamà, reconeguda per ell mateix en explicar que havia estat administrador d’una societat a aquell país. El primer secretari de la formació, David Rios, ha posat en relleu el dany que aquesta vinculació està fent ja a Andorra en l’àmbit internacional i ha deixat clar que la petició no ve per “oportunisme polític” sinó per raons “d’ètica, de moral i de protecció de la imatge del país”.

 “Hi ha múltiples llistes circulant en les quals s’enumeren persones que apareixen als papers i, lamentablement, el senyor Cinca no surt com a empresari que era quan va disposar de la propietat de la societat sinó com a ministre d’Andorra”, ha destacat el dirigent socialdemòcrata, que també ha recordat que el Govern “negocia amb múltiples organismes i l’interlocutor és ell”. Per tant, “la imatge que s’està projectant ara mateix és contrària a la qual Andorra ha de tenir amb els esforços d’homologació per evitar pràctiques fraudulentes i corrupció”. 

Així, per una qüestió “d’ètica, de moral i sobretot, de la imatge d’Andorra”, el PS “demana formalment la dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca”. Rios ha volgut manifestar que no es tracta d’una petició per “oportunisme” sinó que també es fa “per responsabilitat política”. A més, ha recordat que ja fa dies el conseller general de la formació Pere López va formular una pregunta oral que el ministre “en cas que encara pertanyi al Govern” haurà de respondre el dia 28.

El primer secretari del PS ha indicat que “avui en dia no és possible que Cinca s’extragui” d’estar a les llistes dels papers de Panamà a l’hora d’anar a negociar amb organismes internacionals com ara l’OCDE, el GRECO o la Unió Europea. Al seu entendre, és “incompatible” que davant d’aquestes organitzacions “Andorra pugui prosperar de la mà del ministre”. 

El dirigent del PS també ha argumentat que els dubtes que ara planegen sobre Cinca no són acceptables per a algú que té la seva responsabilitat al capdavant del ministeri de Finances. “Ocupa un càrrec on hauria de ser un mirall de la societat”, ha afirmat, tot puntualitzant que “més encara quan el seu departament lluita contra el frau fiscal i legisla a favor de la transparència i l’homologació internacional”. I, en canvi, “que hagi tingut aquesta activitat fa pensar que, el dia d’avui, no és un gran exemple pels andorrans”.

Comentaris

Trending