El PS considera que la proposta del pacte d'Estat de salut és un compendi de l'acció del Govern

Un moment de la reunió d'aquest dimecres.
Un moment de la reunió d'aquest dimecres.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, s’han reunit aquest dimecres  amb els representants del grup parlamentari socialdemòcrata, encapçalats per Pere López, per avançar amb el pacte d’Estat de Salut. La trobada, que també es reproduirà amb la resta de grups parlamentaris del Consell General, ha servit per poder entregar de manera formal la proposta de Govern per assolir l’entesa en matèria de salut. Després de la reunió, el conseller socialdemòcrata, Jordi Font ha afirmat que el document no és més que un compendi de l'acció del Govern en matèria de salut per aquesta legislatura.

Els socialdemòcrates creuen que els pactes d'Estat no els corresponen i menys "en base a un document on estan descrites únicament accions que formen part del dia a dia de l'Executiu i del ministeri de Sanitat", ha dit Font. El conseller ha comentat que "si es tracta de fer una acció legislativa com ara la redacció d'una llei que afecti la sanitat podran comptar amb nosaltres però amb coses que depenen únicament de l'executiu no tenim perquè fer cap pacte. El document descriu tot el que vol fer el ministeri de Sanitat aquests quatre anys, doncs que ho faci".

Font ha opinat que "ells volíem que fossim solidàris amb l'acció de Govern i crec que aquest no és el nostre rol. Nosaltres hem de fer de legisladors". El conseller considera hi ha grans temes que cal debatre com la cartera de serveis, l'avortament, els psicòlegs, o els podòlegs per a la gent gran. En aquests temes ens trobaran per discutir". De tota manera, el PS estudiarà el document i donaran una resposta al Govern després de les vacances parlamentàries que són a finals del pròxim mes de febrer.

D'altra banda, el ministre portaveu Eric Jover ha dit aquest dimecres, en referència al pacte d'Estat de salut que el cap de Govern ja va avançar la voluntat de buscar més complicitat en alguns temes. "Se’ls ha lliurat un document on s’expliciten els objectius i els eixos i la metodologia de treball. Per ara, han rebut el document i ara han d’analitzar-ho i valorar-ho". En els propers dies, el Govern es reunirà amb el grup parlamentari de Terceravia.

Etiquetes

Comentaris

Trending