El primer que s'autoritzarà seran certs moviments i activitats esportives individuals a l'aire lliure

Martínez Benazet diu que les mascaretes aniran arribant a les farmàcies progressivament.

-
-
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha anunciat aquest diumenge que el primer que es farà quan es comenci a aixecar el confinament serà permetre certs moviments i activitats esportives individuals a l'aire lliure. De tota manera, però, es preveu que la setmana vinent i l'altra caldrà continuar confinats. "Ara més que mai, cal fer un esforç aquesta setmana i la vinent per seguir amb el confinament, d’aquesta manera podrem ser optimistes” ha dit el ministre.

A la sortida caldrà anar amb mascareta i els treballadors dels supermercats hauran d'estar immunitzats. Els darrers en sortir seran, amb tota probabilitat, els padrins. El ministre de Salut ha comentat que les mascaretes aniran arribant a les farmàcies progressivament. Seran gratuïtes per qui tracta amb persones malaltes. Hi haurà un límit per evitar abusos i el ministeri de Salut les podrà anar redistribuint. Martínez Benazet ha subratllat que se n'ha fixat un preu límit de venda i recorda a la població d'anar a les farmàcies de forma ordenada. 

Pel que fa a la distribució de mascaretes per als treballadors d’activitats essencials, aquests han d’adreçar la seva demanda al telèfon 180 o al correu puntempresa@govern.ad. Els ciutadans poden demanar una mascareta confeccionada amb tela a mascaretescasolanes@govern.ad

Ha afirmat que "estem lluitant molt per crear una estratègia progressiva pel que pugui venir. Per tenir eïnes" i ha afegit que "crec que podrem tornar a la vida normal encara que el virus es volgués quedar amb nosaltres".  El primer estadi és que tota la població del país se sotmetrà a test ràpids d’anticossos per detectar el nivell de contagi. També ha a reconegut que el pla de contenció que s'ha dut a terme des del Govern ha estat "molt encertat".

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending