Els importadors de carburants creuen que la crisi d'Iran fixarà l'evolució del mercat

El preu s'enfila en un any, especialment en la gasolina de 95 octans

-
-
L'Associació d'Importadors de Carburants està pendent de l'evolució de la situació a l'Iran per saber si serà més car o més barat fer benzina. Mentrestant, el preu de tots els carburants excepte el gasoil de calefacció ha augmentat durant el mes de desembre de l'any passat en comparació amb el mateix mes del 2018. Així, la gasolina sense plom de 95 octans ha pujat un 6% i la sense plom de 98 octans un 5,5%. Pel que fa al gasoil de locomoció i el de locomoció millorat ha augmentat un 1,6%. El preu del gasoil de calefacció s'ha reduït un 1,1%.

El mes passat ha pujat el preu de tots els carburants, a excepció del gasoil de calefacció, el qual s'ha mantingut estable. El gasoil de locomoció i el millorat han pujat un 1,3.%. La gasolina de 95 i la de 98 també han tingut variacions a l'alça. La primera s'ha incrementat en un 0,6% i la segona en un 0,5%. Les parròquies on és més car el combustible són Ordino i la Massana o on surt més econòmic es a Encamp i a Canillo. Les dades han estat publicades aquest dilluns pel departament d'Estadistica de Govern.

El subministrament de gasolina topa sovint amb trencaments d'estoc

El president de l'Associació d'Importadors de Carburants, Ramon Visent diu que el futur és incert i que depèn de l'evolució de la crisi a l'Iran "i del senyor Trump". Un altre factor a tenir en compte és el fet, com explica Visent que "fa sis o set anys moltes refineries van tancar per passar a la producció de gasoli i sovint tenim problemes per abastir-nos de gasolina de 95 i de 98 octans". En algunes ocasions, fins i tot, hi ha trencaments d'estoc i "ens calen quatre o cinc dies per disposar de la gasolina".

Visent també recorda que l'any passat es van vendre més cotxes de gasolina que dièsel "quan contamina molt menys el dièsel i el motor d'aquests vehicles és molt més fiable. No ho dic jo, és el resultat de diferents estudis".

 

 

     

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending