El preu de l'habitatge s'enfila en l'enquesta de l'Observatori

Augmenta sis punts en relació al primer semestre del 2019 mentre que el transport públic puja al tercer lloc

El director del CRES, Joan Micó.
El director del CRES, Joan Micó. Altaveu
L'Observatori d'Andorra del segon semestre conclou que els principals aspectes que cal milorar són el preu de l'habitatge amb un 47% (sis punts més que el semestre passat), seguit dels salaris amb un 24% (19% en l'anterior), i el transport públic que passa d'un 13,5% a un 19%. L'enquesta s'ha fet a 769 persones escollides de manera aleatòria i s'ha dut a terme entre el 9 i el 22 d'octubre de l'any passat i el conjunt de les dades són semblants a les d'abans de la crisi.

El preu de l'habitatge continua encapçalant la llista de preocupacions segons l'Observatori del Centre de Recerca Sociològica (CRES).  Aquesta preocupació va començar a augmentar el 2017 i es tracta d'un fet que té més incidència en la població que se situa entre els 25 i els 50 anys.  L'estudi també mostra que el transport públic ha anat pujant en les darreres enquestes des de fa uns tres o quatre anys i fins arribar a quasi un 20%.

El director del CRES, Joan Micó ho atribueix al fet que la mostra es va recollir el mes d'octubre, just un més després que entrés en funcioment la remodelació del transport públic. "Caldrà veure si es manté aquesta tendència al proper Observatori", ha dit Mico qui ha afegit que les principals queixes en aquest àmbit procedeixen de joves, dones i gent més gran de 55 anys.

Un 93% dels enquestats diu sentir-se molt o bastant segurs davant els riscos naturals

L'Observatori inclou la pregunta "creu que Andorra està afectada per riscos naturals?", que és un encàrrec de Protecció Civil. Més de la meitat dels enquestats (52%) diu que poc o gens, el 45% diu que molt o bastant, i el 3% no ho sap o no vol contestar. La pregunta es fa poc després de l'esvallisada de la Portalada. Quan se'ls demana com de segurs se senten davant aquests riscos, la gran majoria (93%) diuen sentir-se molt o bastant segurs davant els riscos naturals, i més de la meitat (56%), pensa que el país està ben preparat per fer front als riscos naturals.

D'altra banda, la majoria de la població enquestada (81%) considera que la immigració és positiva per Andorra mentre que un 6% la considera negativa. A mesura que l'edat dels enquestats augmenta també crei la percepció negativa envers la immigració, d'un 3% dels mes joves a un 8,5% dels més grans.  La majoria avala la política d'immigració del Govern i un 89% afirma que els estrangers han fet possible el desenvolupament econòmic del país.

En relació a les àrees temàtiques, està encapçalada pel preu de l'habitatge, el salari i el nivell de vida car amb un 53%.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending