El president del Constitucional recorda a França que no tot s’hi val per l’estat d’emergència

Dominique Rousseau signa amb juristes de diversos països, com Marc Carrillo, que també ha assessorat institucions andorranes, una carta recordant que no es pot buidar de contingut l’Estat de dret

-
-
L’actual president del Tribunal Constitucional, Dominique Rousseau, és un dels signataris d’una carta publicada en alguns mitjans de comunicació especialment francesos en què es recorda que la declaració de l’estat d’emergència, d’urgència o d’alarma, segons la denominació que se li vulgui donar, no pot buidar de contingut l’Estat de dret. I que justificat amb una crisi sanitària no es poden vulnerar drets constitucionals, perquè, d’altra banda, per protegir la salut sanitària es malmetria la salut social.

‘La urgència de les llibertats’ és una carta, una tribuna, que signen una vintena llarga de juristes i professors universitaris. Rousseau  la firma en tan què professor emèrit de la universitat Paris-I-Panthéon-Sorbonne. La declaració també la firmen juristes d’altres països, no només francesos. Així també hi ha el català Marc Carrillo, professor de Dret Públic de la universitat Pompeu Fabra de Barcelona i que en més d’una ocasió ha assessorat o ha fet informes per a institucions andorranes.

Entre altres coses, en el text s’hi recorda que “l’estat d’emergència no pot ser un estat de dret buit” i que “la protecció del cos social no és només un problema de salut. També és una qüestió legal perquè el que fa que un cos social sigui l’adhesió dels individus al mateix patrimoni de drets i llibertats”. Una de les denúncies que ve a fer el col·lectiu, és que aplicant un estat d’alarma al final s’acabi generant una elevada distinció entre classes socials.

Comentaris (7)

Trending