El president d'Andorra Airlines està implicat en el 'cas Mercuri' de corrupció política

Comentaris

El president d\'Andorra Airlines està implicat en el \'cas Mercuri\' de corrupció política
El president d\'Andorra Airlines està implicat en el \'cas Mercuri\' de corrupció política

Un imputat en el ‘cas Mercuri’, de presumpta corrupció política i tràfic d’influències amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell i amb altres entitats municipals de poblacions de l’entorn implicades és el president i director general de la nova companyia aeronàutica Andorra Airline. Jorge (Jordi) Soriano José va ser regidor del Partit Popular (PP) durant molts anys a l’ajuntament de la ciutat catalana, capital del Vallès Occidental, on va arribar a ser portaveu de la seva formació. Des del juny de l’any passat és administrador únic d’Andorra Airline Flights i d’Andorra Helicopters, dues societats limitades amb seu a Sant Quirze del Vallès.

La companyia té previst presentar-se dimarts que ve a Andorra la Vella. I allí hauria d’exposar el seu pla de negoci. Andorra Airline operarà des de l’aeroport de la Seu, i una de les seves principals destinacions d’interès és Londres. Les dues companyies de la qual és Soriano administrador únic des del 25 de juny passat tenen el mateix objecte social: la realització de totes les activitats i operacions de transport aeri regular i no regular amb aeronaus i helicòpters de persones, maletes, mercaderies, passatgers, càrrega i correu. Andorra Airline Flights es va constituir amb un capital social de 15.880 euros. I a banda de Jorge Soriano com a administrador únic, des del novembre hi figura Heloisa María Oliveira com a administradora solidària. Oliveira és la vicepresidenta de la companyia. Quant a Andorra Helicòpters, només hi apareix Soriano d’administrador únic i el seu capital social és de 7.490 euros.

En les xarxes socials, Jorge Soriano es defineix com a CEO de les dues societats alhora que recorda que és assessor tant en el sector privat com en el públic. I cita el seu passat polític. Amb una llarga estada entre el 2000 i el 2011 com a president local del PP a Sabadell, regidor a l’ajuntament de la ciutat i vice-secretari comarcial del partit. L’home ja va haver d’acudir al Parlament català en el marc de la comissió d’investigació sobre la corrupció que presidia el llavors diputat de la CUP David Fernàndez. Andorra Airlines té previst presentar-se amb tots els luxes al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Hi ha prevista l’assistència a l’acte del president d’Aeroports de Catalunya i secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i els ministres de Turisme i Comerç, Francesc Camps; i d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé.

El jutge que investigava el ‘cas Mercuri’ que se centrava en la presumpta adjudicació irregular d’obra pública per part de diversos ajuntament del Vallès Occidental, i especialment el de Sabadell, va situar al seu dia Jorge Soriano com un dels principals cervells de l’entramat. L’exregidor i exmilitant del PP hauria suposadament cobrat comissions per ajudar les empreses que aspiraven a contractes d’obra pública a aconseguir-los. Contra Soriano es van dictar diversos autes d’imputació, un dels quals per un presumpte delicte d’estafa a la Seguretat Social.

Comentaris

Trending