El pla per aprimar la plantilla de VallBanc ja està en marxa

En una primera fase l’entitat bancària pretén com a mínim retallar una quarantena de llocs de treball, però no està gens clar que amb aquestes sortides n’hi hagi prou

-
-
VallBanc ja ha posat en marxa l’operació sortida. En una primera fase, l’entitat bancària controlada pel fons voltor americà JC Flowers pretén reduir una quarantena de llocs de treball. No obstant això, no està clar que amb aquesta xifra n’hi hagi prou i s’haurà d’anar veient com evoluciona la situació durant l’any. El full de ruta ja està dissenyat i de baixes ja se n’han executat, almenys, una dotzena. Hi ha alguns departaments del banc que s’han desfet del tot o pràcticament.

Ja fa algunes setmanes que el departament de gestió de persones va comunicar a través dels responsables de cada departament que l’empresa està disposada a negociar sortides. I que, en alguns casos, és millor acollir-se a les condicions que ofereix VallBanc que no esperar que l’acomiadament sigui unilateral. Les condicions laborals establertes amb l’entrada en vigor, l’1 de febrer, de la nova Llei de relacions laborals són molt pitjors que les que hi havia fins l’esmentada data quant a baixes no causals.

Entre prejubilacions -en la majoria dels casos amb una proposta del 60% del salari-, baixes incentivades i posicions de força -les fonts de l’entitat consultades han remarcat que en alguns casos es fan canvis de departament i altres ‘estratègies’ per buscar que el treballador afectat acabi declinant continuar a l’empresa- l’aprimament de la plantilla es preveu que sigui un fet. De fet, segons les fonts del sector bancari consultades, malgrat que el cas de VallBanc és el més notori, d’acomiadaments n’hi ha o n’hi haurà a tots els bancs.

Després de VallBanc, Crèdit Andorra i Andbank són els que més retallada de personal estarien fent. Fonts del sector consultades han assegurat que algunes de les sortides ja previstes l’any passat es van ajornar esperant el nou marc normatiu laboral que abarateix els acomiadaments i que ara ja està en vigor. Alhora, una vegada es consolidin els resultats del 2018 -ara ja hi hauria uns primers indicadors que han d’acabar de ser referendats pels auditors-, totes les empreses adoptaran noves estratègies. També en relació amb la plantilla.

La reducció de llocs de treball és de les poques maniobres que poden fer les entitats bancàries per intentar retallar les despeses de funcionament obligatòries, per dir-ho així, una vegada el marge comercial, producte d’un entorn d’interessos baixos, és cada cop més reduït. Més enllà de VallBanc, Crèdit Andorrà i Andbank, MoraBanc va fer la feina grossa fa dos o tres anys malgrat que també ha anat incentivant sortides. BancSabadell mantindria la base de personal força estable.

Comentaris (3)

Trending