El pispa del gimnàs que s'estava 'professionalitzant'

Comentaris

Usuaris en un gimnàs abans de l'esclat de la crisi del coronavirus.
Usuaris en un gimnàs abans de l'esclat de la crisi del coronavirus.

L’home que va ser detingut divendres de la setmana passada per robar, principalment diners, però també alguns objectes de valor d’usuaris d’un conegut centre esportiu d’Anyós s’estava ‘professionalitzant’ com a pispa. De fet, l’home, un resident de 45 anys, ja tenia antecedents com a mínim policials per situacions similars, encara que mai del volum que havia adquirit la seva activitat gairebé diària al gimnàs massanenc. L’home n’era usuari i actualment no se li coneix una ocupació concreta.

El detingut, que havia tingut problemes per activitats delictives similars quan treballava per a l’administració -en concret, per al SAAS-, va ser descobert per altres dels usuaris afectats. Les fonts consultades no han sabut determinar ni el número total d’afectats ni les quantitats que va aconseguir furtar. Però tant una xifra com l’altra són força importants. Altres usuaris van començar a sospitar del finalment detingut pel seu ‘modus operandi’. Es passava llargues estones als vestidors, sempre mirava de quedar-se sol i, a més a més, en alguna ocasió, quan algun dels altres usuaris inicialment ja havia deixat aquell espai per incorporar-se a la zona de maquinària o activitats però, de sobte, tornava als canviadors havia enxampat l’home remenant roba que no era seva.


Van ser els propis usuaris del centre esportiu els qui van sospitar del detingut perquè mirava de quedar-se sempre sol als vestidors i se l'havia enxampat remenant americanes


Aquestes casualitat va fer que els usuaris que tenien la mosca rere l’orella, ells mateixos, paressin alguna trampa a l’home i advertissin els monitors de la instal·lació. En una de les ocasions que es va dissenyar una trampa, l’usuari que ho va idear va arribar a la clara evidència que el sospitós era l’autor del furt però no va arribar a tenir elements de prova suficient. Diners en efectiu, especialment, i algun rellotge haurien desaparegut durant dies i dies. Finalment es va advertir de la situació a la policia i es va acabar deixant sis-cents euros amb bitllets prèviament marcats dins d’una peça de roba. Era divendres passat i l’home no va trigar en aparèixer, remenar, i embutxacar-se la majoria, que no tots, d’aquells bitllets, en concret, 450 euros. 

Poc després agents policials el van controlar i li van demanar comptes sobre els diners, al·legant que eren seus. Els policies, però, el van convidar a acompanyar-los. I va marxar del centre esportiu emmanillat després de fer-li veure les marques que hi havia als bitllets. Segons les fonts, l’home mirava de dur una vida una mica ‘fanfarrona’ i els robatoris, la mà llarga, responien, suposadament, a una necessitat econòmica. I a una fórmula d’obtenir diners d’una manera fàcil i ràpida. I en efectiu. Va quedar en llibertat 24 hores després de ser detingut.

Comentaris

Trending