El parc d'animals (i més) de Naturlandia penja d'un fil: el cònsol convoca d'urgència tota la corporació

Comentaris

El parc d\'animals (i més) de Naturlandia penja d\'un fil: el cònsol convoca d\'urgència tota la corporació
El parc d\'animals (i més) de Naturlandia penja d\'un fil: el cònsol convoca d\'urgència tota la corporació

El parc d’animals de Naturlandia està ferit de mort. L’episodi de la fugida i posterior abatiment de l’ós Torb podria comportar el tancament definitiu del recinte a banda de conseqüències personals per alguns dels responsables i treballadors de l’ecoparc. El cònsol major i president de Camprabassa, la societat que gestiona Naturlandia, Josep Miquel Vila, ha convocat aquesta tarda d’urgència la totalitat dels consellers comunals per anunciar-los diferents mesures sobre la infraestructura lúdica a banda de facilitar-los els estudis i informes elaborats per diversos departaments del Govern en relació al fet concret de la mort del plantígrad com de l’estat i manteniment del parc.

Les fonts consultades no han pogut determinar amb exactitud què anunciarà exactament Vila al conjunt de la corporació. Però sí que han assegurat que es posaran sobre la taula mesures dràstiques. Algunes fonts han assegurat que el cònsol exposarà la dificultat, ara per ara, de poder complir amb totes les exigències exposades per l’executiu. Alhora, també hi ha l’evidència que l’episodi de l’ós haurà afectat la imatge del parc en vista a futurs visitants. Tampoc no s’escapa el fet que els banders van advertir possibles responsabilitats penals. 

Algunes de les fonts consultades han afirmat que “es busca un cap de turc”. No obstant això, d’altres fonts hi han afegit que si se cerquen i depuren responsabilitats s’han de buscar d’abaix a dalt. En aquest darrer terme, les fonts consultades han remarcat fets que van molt més enllà del parc d’animals i apunten, directament, cap a la direcció general de Naturlandia, càrrec que ocupa Enric Ordóñez. 

En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que quan es van detectar des d’Indústria de Govern unes greus deficiències en el Tobotronc, es va descobrir que ja hi havia tot un seguit d’informes de la companyia TUV respecte dels quals se li havia fet un cas omís i que Ordóñez, suposadament, havia guardat al calaix. També des de fa un any, aproximadament, responsable del parc d’animals haurien fet observacions respecte de dèficits de manteniment als quals tampoc no se’ls hauria fet cas. Sobre el paper, el responsable de manteniment de Naturlandia és Roger Vázquez, un home de l’estricta confiança -li fa fins i tot de xofer- d’Ordóñez.

Comentaris

Trending