El “pànic” per un terratrèmol s’apodera de l’equip andorrà de taekwondo en plena competició a Albània

Un sisme de magnitud 5,8 en l’escala de Richter ha sacsejat la república balcànica i especialment la seva capital, Tirana, on hi havia cinc esportistes del Principat i el seu entrenador

Efectes del terratrèmol viscut per la delegació andorrana a Tirana.
Efectes del terratrèmol viscut per la delegació andorrana a Tirana.
La delegació andorrana de taekwondo que participa aquest cap de setmana en un campionat a Tirana, la capital d’Albània, ha patit un greu ensurt per culpa d’un terratrèmol que ha sacsejat el país sencer en plena competició. El sisme, de magnitud 5,8 en l’escala de Richter, ha causat nombrosos danys materials per tota la república balcànica i tres desenes de persones, almenys, han resultat ferides. Els taekwondistes andorrans han assegurat haver viscut “moments de pànic”.

El moviment tectònic, que s’ha sentit molt més enllà d’Albània, s’ha deixat sentir de forma molt intensa just quan una de les esportistes andorranes, la cadet Ezoe Alberola, es disposava a afrontar la semifinal de la seva categoria en un campionat d’abast mundial que serveix als participants per intentar millorar el seu rànquing en vista a poder, en el futur, disputar competicions de gran nivell internacional com unes Olimpíades o uns Jocs mundials de la joventut.

El pànic s’ha apoderat durant una bona estona no només en el recinte esportiu on se celebrava la competició amb participació andorrana sinó també arreu del país i, especialment, a la capital, on se celebrava el campionat de taekwondo. Membres de la delegació andorrana han explicat des de Tirana que “sortosament, estem tots bé”. El pavelló on s’estava competint també ha patit esquerdes a causa del sisme i les com a mínim cinc rèpliques que hi ha hagut amb posterioritat.


Una de les esquerdes que el sisme ha deixat al pavelló on es feia la competició. | ARXIU PERSONAL

"Hem vist el pavelló anar d'una banda a l'altra", ha explicat Abdou Taouil, un dels membres de l'equip. "La sensació de pànic ha estat molt forta. La gent ha sortit disparada. Les portes s'han col·lapsat". Una de les esquerdes que ha patit la instal·lació esportiva on es feia el torneig s'ha produït just a tocar on estaven asseguts integrants de la delegació del Principat. El temor, la por, tot plegat ha semblat etern malgrat que la sensació més forta ha durat, reconeix ja amb la distància de les hores Taouil, tot just vint segons.

La competició s’ha hagut d’aturar durant una bona estona però, al final, i vist que els danys materials que havien afectat el pavelló no eren d’especial rellevància, s’ha decidit reprendre els combats. Esportivament, la delegació andorrana ha aconseguit uns més que notables resultats. L’equip que prepara Juanjo Padrós ha aconseguit la medalla d’or en categoria cadet femenina -51 kilograms gràcies a Ezoe Alberola. Naiara Liñán s’ha embutxacat la plata en la categoria júnior (-46 kg). Aquest diumenge, i excepte que no hi hagi algun incident més per ara no previsible, competiran els dos taekwondistes sènior de l’equip, Jorge González (-80 kg) i Abdou Taouil (-63 kg).


Els quatre esportistes andorrans que estan a Tirana: (d'esquerra a dreta) Naiara Liñán, Abdou Taouil, Jorge González i Ezoe Alberola. | ARXIU PERSONAL

 

Etiquetes

Comentaris

Trending